Aproximativ 18 milioane de persoane vor avea nevoie de ajutor umanitar în Ucraina, potrivit Crucii Roşii

Aproximativ 18 milioane de persoane din Ucraina vor avea nevoie de ajutor umanitar în contextul războiului, a declarat şeful Federaţiei Internaţionale a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie (IFRC).

217 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 18 milioane de persoane vor avea nevoie de ajutor umanitar în Ucraina, potrivit Crucii Roşii

Francesco Rocca a explicat că, de la începutul războiului, Crucea Roşie ucraineană a ajutat 400.000 de persoane cu articole precum alimente, lenjerie de pat, pături, corturi şi apă.

Vorbind reporterilor în cadrul unui briefing al ONU la Geneva, el a spus că "nimeni din Ucraina nu este lăsat neafectat de conflictul în curs de desfăşurare".

În cadrul aceluiaşi briefing, reprezentantul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii în Ucraina, Dr. Jarno Habicht, a declarat că au avut loc 74 de atacuri asupra sistemului de sănătate, în care au fost ucise 72 de persoane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici