Arabia Saudită se oferă să medieze negocierile dintre Rusia şi Ucraina

Prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a primit joi un apel telefonic de la preşedintele rus Vladimir Putin şi s-a oferit să medieze discuţiile dintre Moscova şi Kiev, în contextul în care Rusia îşi continuă invazia în Ucraina, scrie CNN.

5247 afișări
Imaginea articolului Arabia Saudită se oferă să medieze negocierile dintre Rusia şi Ucraina

Bin Salman a declarat că ţara sa susţine o soluţie politică menită să asigure securitatea şi stabilitatea şi că Regatul este pregătit să facă eforturi pentru a media între toate părţile, a spus el într-o declaraţie postată joi pe site-ul agenţiei de stat Saudi Press Agency.

Prinţul moştenitor a abordat, de asemenea, preocupările în domeniul energiei legate de situaţia din Ucraina, reafirmând angajamentul ţării sale faţă de acordul OPEC+, un pact încheiat de 10 mari producători de ţiţei şi Rusia pentru a pompa treptat mai mult petrol pe piaţă pentru a satisface cererea.

Arabia Saudită, care numără Rusia ca principal partener în alianţa OPEC+, a declarat marţi că "sprijină eforturile internaţionale de detensionare a situaţiei din Ucraina".

"Ţinând cont de sancţiunile antiruseşti impuse de o serie de ţări occidentale, Vladimir Putin a subliniat inadmisibilitatea politizării problemelor legate de aprovizionarea globală cu energie şi a subliniat, de asemenea, abordările fundamentale ale părţii ruse în contextul operaţiunii militare speciale în curs de desfăşurare pentru protejarea Donbass", arată un comunicat de presă al Kremlinului.

Petrolul rusesc nu a fost vizat în mod direct de sancţiunile Occidentului împotriva Moscovei - cel puţin până acum. De fapt, Statele Unite şi Europa au făcut tot posibilul pentru a evita să afecteze livrările de combustibilii fosili din Rusia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici