Arcul de pe Wembley, fără lumini pentru cauze umanitare

Federaţia engleză de fotbal a decis să nu se mai aprindă luminile pe arcul de pe stadionul Wembley pentru a susţine cauze umanitare.

241 afișări
Imaginea articolului Arcul de pe Wembley, fără lumini pentru cauze umanitare

Arcul de pe Wembley, fără lumini pentru cauze umanitare

Arcul de pe arena Wembley va fi iluminat doar în scopuri sportive şi de divertisment, după ce board-ul federaţiei a reflectat asupra politicii sale, potrivit The Guardian.

Luna trecută, Mark Bullingham, directorul executiv al acesteia, a declarat că "a recunoscut durerea" provocată comunităţii evreieşti de decizia de a lăsa arcul neiluminat în timpul meciului amical al Angliei împotriva Australiei, în săptămâna de după atacul Hamas.

Surse din cadrul federaţiei insistă asupra faptului că schimbarea de politică nu va duce la retragerea organizaţiei de la susţinerea unei serii de campanii şi cauze, iar posibilitatea ca arcul să fie aprins ca un act de solidaritate nu a fost exclusă.

După invazia rusă din Ucraina de anul trecut, arcul a fost iluminat în culorile albastru şi galben ale drapelului ucrainean, iar după atacul terorist de la Bataclan, din 2015, a afişat culorile de pe steagul francez.

De asemenea, a fost iluminat pentru a susţine Ziua Internaţională a Femeii şi a afişat culorile curcubeului de pe steagul LGBTQI+ anul trecut, după decizia FIFA de a interzice jucătorilor englezi să poarte brăţări în culorile curcubeului la Cupa Mondială.

În săptămâna atacurilor din 7 octombrie, federaţia de la Londra a fost presată să lumineze arcul în culorile steagului Israelului. În schimb, a optat pentru o perioadă de tăcere pentru a-i onora pe cei care au murit în atacuri şi pe victimele palestiniene ale ofensivei ulterioare a Israelului. La momentul respectiv, consilierul guvernamental pe probleme de antisemitism, John Mann, a declarat că decizia a arătat că "evreii nu contează" şi a susţinut că federaţia de fotbal a părut depăşită de situaţie.

"Spunând că vrea să evite politica, fotbalul a ajuns să facă politică", a spus John Mann.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici