ARESTĂRI în Turcia în urma unei agresiuni asupra unui membru al opoziţiei/ Printre persoanele reţinute, un membru al AKP, partidul lui Erdogan

Nouă persoane au fost arestate în Turcia, inclusiv un membru al partidului de la putere, AKP, pentru o agresiune asupra unui membru al opoziţiei care a fost lovit în timpul funeraliilor unui militar în weekend, a anunţat luni Ministerul turc de Interne, relatează Reuters.

1118 afișări
Imaginea articolului ARESTĂRI în Turcia în urma unei agresiuni asupra unui membru al opoziţiei/ Printre persoanele reţinute, un membru al AKP, partidul lui Erdogan

Nouă persoane arestate în Turcia în urma unei agresiuni asupra unui membru al opoziţiei/ Printre acestea, un membru al AKP, partidul lui Erdogan

Kilicdaroglu a fost atacat duminică în timp ce asista în nordul Ankarei la înmormântarea unui militar ucis în confruntările cu militanţii PKK.

Incidentul a avut loc după ce Partidul Popular Republican (CHP) a câştigat alegerile locale din 31 martie în capitala Ankara şi în cel mai mare oraş al Turciei, Istanbul, învingând partidul preşedintelui Erdogan.

Ministrul turc de Interne Suleyman Soylu, a declarat că nouă persoane au fost arestate în urma incidentului, adăugând că recentele ”contacte” ale lui Kilicdaroglu cu partidul kurzilor l-a transformat într-o ţintă.

Imaginile au arătat momentul în care că Kilicdaroglu a fost lovit în cap de cel puţin două ori, în timp ce forţele de ordine încercau să îl scoată din mulîimea de oameni care îl înconjurau.

Acesta a reuşit să părăsească zona şi să intre într-o casă din apropiere, potrivit posturilor de televiziune NTV şi agenţia de ştiri Demiroren.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici