Argentina devine ţara cu cele mai multe victime din cauza gripei A H1N1

Numărul persoanelor care au murit în Argentina din cauza gripei A H1N1 a ajuns la 137, acesta fiind cel mai grav bilanţ după cel din Statele Unite, potrivit unei statistici difuzate marţi de Ministerul argentinian al Sănătăţii.

34 afișări
Imaginea articolului Argentina devine ţara cu cele mai multe victime din cauza gripei A H1N1

Argentina devine ţara cu cele mai multe victime din cauza gripei A H1N1 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Argentina, care a înregistrat alte 43 de victime comparativ cu bilanţul predecent prezentat sâmbătă, devansează Mexicul (124 de morţi), focarul mondial al virusului A H1N1, dar se plasează după Statele Unite (170 de morţi).

Numărul bolnavilor confirmaţi a crescut la 3.056, chiar dacă ministrul Sănătăţii, Juan Manzur, a evocat săptămâna trecută cifra de 100.000 de bolnavi, vindecaţi deja în marea lor majoritate.

Autorităţile au prelungit recent vacanţele şcolare, au decretat o zi liberă excepţională şi au închis sălile de spectacole pentru a limita răspândirea bolii în această ţară, care a fost acaparată de psihoză.

Acest bilanţ a fost anunţat înaintea unei reuniuni, la Buenos Aires, a miniştrilor Sănătăţii din conul sudic al Americii Latine unde sosirea iernii australe a favorizat răspândirea bolii.

Miniştrii din şase ţări (Argentina, Brazilia, Bolivia, Chile, Paraguay, Uruguay) vor lua măsuri pentur "armonizarea măsurilor comune pentru combaterea pandemiei", potrivit unui comunicat oficial emis cu ocazia reuniunii.

Uruguay, ţară vecină cu Argentina, a înregistrat marţi 12 victime din cauza gripei A H1N1 care a provocat moartea a 25 de persoane în Chile, trei în Brazilia şi Paraguay şi a două în Bolivia.

În regiune, numai Venezuela, Guyana, Surinam şi Guyana franceză nu au semnalat decese din cauza acestei boli.

Subcontinentul sudamerican este una dintre cele mai afectate zone de pandemie care a contaminat peste 100.000 de persoane şi a făcut peste 440 de victime la nivel mondial, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici