Armani şi alţi 17 miliardari italieni donează 28 de milioane de dolari în lupta împotriva coronavirusului

Giorgio Armani şi 17 alţi miliardari italieni donează mai mult de 28 de milioane de dolari pentru a contribui la lupta împotriva epidemiei de coronavirus în Italia, a anunţat revista Forbes.

972 afișări
Imaginea articolului Armani şi alţi 17 miliardari italieni donează 28 de milioane de dolari în lupta împotriva coronavirusului

Armani şi alţi miliardari italieni donează 28 de milioane de dolari pentru a lupta împotriva coronavirusului din Italia

Miliardarii din întreaga lume contribuie la eforturile de combatere a pandemiei COVID-19 şi a pagubelor pe care le provoacă economiei globale, însă cei mai bogaţi din Italia s-au concentrat asupra bătăliei de acasă.

Printere aceştia se numără legenda modei, Giorgio Armani, care a donat aproximativ 1,4 milioane de dolari spitalelor din Milano şi Roma, precum şi agenţiei italiene de Protecţie Civilă, care coordonează răspunsul ţării la epidemie.

De asemenea, gigantul farmaceutic Menarini, deţinut de miliardarul Massimiliana Landini Aleotti şi familia ei, a convertit o parte din fabrica sa din Florenţa pentru a produce gel dezinfectant pentru spitale. În total, miliardarii italieni au acordat peste 28 de milioane de dolari în donaţii spitalelor, instalaţiilor medicale şi agenţiilor guvernamentale de când a început criza în februarie.

„Ceea ce mă îngrijorează cel mai mult este urgenţa de sănătate care are loc, atât în ​​ţara noastră, cât şi în toată lumea. Este prea devreme pentru a evalua impactul economic pe termen lung, care va fi cu siguranţă semnificativ. Dar istoria ne învaţă că noile oportunităţi se nasc din momentele cele mai profunde ale crizei”, a declarat Armani pentru Forbes.

Cazurile confirmate s-au ridicat joi la 41.035, iar la numărul deceselor Italia a depăşit China, ajungând la 3.405 morţi, iar indicele bursier FTSE MIB a scăzut cu aproape 26% de când primul ministru Giuseppe Conte a anunţat carantina la nivel naţional până la 9 martie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici