Armata americană a blocat temporar la sol, în weekend, toate avioanele de vânătoare F-35

Armata americană a interzis în weekend, pentru o scurtă perioadă de timp, zborul tuturor avioanelor americane de vânătoare de tip F-35, după o scurgere de ulei la motor, un nou incident în cadrul acestui program foarte scump.

2092 afișări
Imaginea articolului Armata americană a blocat temporar la sol, în weekend, toate avioanele de vânătoare F-35

Armata americană a blocat temporar la sol, în weekend, toate avioanele de vânătoare F-35

Oficiali din cadrul programului au catalogat decizia, adoptată vineri, drept o măsură de "prudenţă", subliniind că cea mai mare parte a avioanelor de tip F-35 a fost declarată aptă de zbor după o inspecţie.

Interdicţia de zbor a fost decretată după ce un pilot a primit o alertă cu privire la o problemă cu uleiul motorului, în cursul unui zbor efectuat marţi. Avionul a aterizat fără probleme la baza militară Yuma, în Arizona (vest).

Cea mai mare parte a celor 97 de avioane de tip F-35 operaţionale în prezent au fost inspectate şi declarate apte de zbor, a dat asigurări un oficial din cadrul programului. Trei avioane nu au trecut de controale.

"Avioanele cu echipamente cu probleme au interdicţia de a zbura până la rezolvarea problemelor", a anunţat Biroul programului F-35 într-un comunicat.

Aceste inspecţii au fost efectuate cu mai puţin de o lună înainte ca avionul de tip F-35B să fie prezentate la nivel internaţional.

Producătorul de motoare Pratt & Whitney, o filială a United Technologies Corp., a precizat că inspecţiile au durat fiecare în parte aproximativ o oră şi jumătate şi că "aproape toate" avioanele de vânătoare au fost declarate capabile de serviciu sâmbătă seara.

Avionul de tip Joint Strike Fighter (JSF), lăudat ca o minune tehnologică, a fost afectat de o serie de amânări din cauza bugetului, care a crescut până la suma de peste 390 de miliarde de dolari pentru 2.443 de avioane, prezentând o întârziere de şapte ani. Acest program de înarmare este cel mai scump din istoria Statelor Unite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici