Armata britanică a efectuat teste cu explozibil pe porci, pentru a-şi salva soldaţii

Armata britanică a efectuat peste 100 de teste cu explozibil pe porci în ultimii cinci ani, care au permis salvarea unor vieţi în Afganistan şi Irak, a dezvăluit marţi un secretar de stat britanic.

112 afișări
Imaginea articolului Armata britanică a efectuat teste cu explozibil pe porci, pentru a-şi salva soldaţii

Armata britanică a efectuat teste cu explozibil pe porci, pentru a salva vieţi în Afganistan şi Irak

Aceste teste pe porci au fost realizate într-un laborator de cercetare militară între 2005 şi 2009, oficialii britanici dând asigurări că aceste experimente au contribuit la ameliorarea tratării rănilor provocate în special de bombele artizanale.

"Aceste cercetări au permis un progres important al tehnicilor post-traumatice precum pierderile de sânge provocate de o rană gravă şi au salvat numeroase vieţi în teatrele de operaţiune din Irak şi Afganistan", a declarat secretarul de stat britanic pentru Apărare, Quentin Davies.

Noile tehnici stabilite pornind de la aceste experimente au fost deosebit de eficiente "în cazurile în care s-au înregistrat foarte mulţi răniţi, iar transportarea lor la spital a durat foarte mult", a explicat acesta.

Bombele artizanale sunt principala ameninţare cu care se confruntă zilnic trupele britanice şi internaţionale care acţionează în Afganistan.

În total 256 de militari britanici au fost ucişi în teritoriu de la intervenţia trupelor aliate, în 2001, depăşind bilanţul războiului din Insulele Falkland împotriva Argentinei, în 1982.

În Irak, Marea Britanie a mobilizat al doilea contingent în cadrul trupelor coaliţiei internaţionale condusă de Statelele Unite, la intervenţia în această ţară, în 2003.

În Afganistan, Marea Britanie dispune de al doilea contingent ca mărime în teritoriu, cu 9.000 de militari.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici