Armata britanică, obligată să-şi ceară scuze după ce a concediat 38 de soldaţi prin e-mail

Armata britanică a fost obligată, marţi, să prezinte scuze, după ce presa a dezvăluit că aceasta a concediat printr-un simplu e-mail 38 de soldaţi, dintre care unul servea în Afganistan.

21 afișări
Imaginea articolului Armata britanică, obligată să-şi ceară scuze după ce a concediat 38 de soldaţi prin e-mail

Armata britanică, obligată să-şi ceară scuze după ce a concediat 38 de soldaţi prin e-mail (Imagine: Shuterstock/Publimedia)

"Ne cerem scuze pentru deranjul pe care acest lucru a putut să îl provoace", a declarat un purtător de cuvânt al armatei. "Ofiţerii au vorbit, de-acum, în persoană cu soldaţii vizaţi, pentru a putea să se asigure că primesc susţinerea necesară", a adăugat el.

Titrând pe prima pagină "Eroi concediaţi prin e-mail", tabloidul The Sun dezvăluie că 38 de soldaţi, cu toţii având grad de subofiţer, au primit un e-mail care îi anunţă despre încheierea contractului într-un an.

"Regret să vă anunţ prin prezenta că sunt nevoit să vă închei contractul, cu un preaviz de 12 luni", se arată în e-mail-ul primit de un soldat care serveşte în Afganistan, unde sunt staţionaţi aproximativ 10.000 de britanici. "Aşa cum ştiţi, fără îndoială, armata trebuie să procedeze la importante reduceri bugetare", se arată, în continuare, în e-mail-ul citat.

Opoziţia laburistă s-a grăbit să denunţe acest gest ca "inuman" şi "total de neiertat". "Nu pot fi trataţi în acest fel bărbaţi şi femei care şi-au servit ţara atât de mulţi ani", a declarat, pentru BBC, Jim Murphy, purtătorul de cuvânt pentru Apărare al Partidului Laburist.

Guvernul premierului conservator David Cameron a angajat măsuri de austeritate fără precedent, menite să reducă semnificativ, până în 2015, un deficit public care depăşeşte 10 la sută din Produsl Intern Brut (PIB).

Go4it.ro transmite LIVE de la World Mobile Congress. Zeci de telefoane se lansează acum! Citeşte noutăţile la cald.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici