Armata israeliană a publicat primele imagini cu tunelul aflat sub spitalul Al Shifa. Luptătorii Hamas l-au folosit drept ascunzătoare

  • Armata israeliană a permis presei accesul în tunelul aflat sub cel mai mare spital din Gaza
  • Reţeaua de tuneluri aflată sub spitalul Al Shifa a servit drept ascunzătoare Hamas
  • Hamas a negat existenţa unui punct de comandă aflat în subteranul spitalului, însă adevărul a ieşit la suprafaţă
  • Punctul de comandă era dotat cu o baie, bucătărie şi o sală de şedinţe cu aer condiţionat
3477 afișări
Imaginea articolului Armata israeliană a publicat primele imagini cu tunelul aflat sub spitalul Al Shifa. Luptătorii Hamas l-au folosit drept ascunzătoare

Sursa foto: Hepta

Israelul s-a confruntat cu un val de critici internaţionale pentru campania sa în Gaza, în special pentru raidurile aeriene de lângă Al Shifa, cel mai mare spital din enclavă. Israelienii au motivat atacurile de existenţa unui centru de comandă Hamas aflat sub spital. 

Hamas şi oficialii spitalului au negat mult timp acuzaţia. Palestinienii au acuzat în repetate rânduri pe israelieni pentru că vizează în mod deliberat spitalul. 

Deşi mulţi oficiali străini au pus la îndoială existenţa unei ascunzători Hamas sub spital, armata israeliană a făcut dovada existenţei acestuia.

Accesul în tunel se face printr-un puţ înalt de aproximativ doi metri. Reţeaua subterană era dotată cu baie, bucătărie şi o sală de şedinţe cu aer condiţionat.

„Aşa supravieţuiesc, pentru că folosesc spitalul pe post de scut uman ca să-i protejeze. Şi aici pot sta mult timp. Au inclusiv o cameră cu aer condiţionat. Presupunem că există o altă cale de ieşire, însă nu am cercetat-o încă”, a declarat colonelul Elad Tsuri, comandantul brigăzii de blindate israeliene care a descoperit tunelul.

Oficialii israelieni presupun că tunelul făcea legătura dintre spital şi o grădiniţă din Gaza, însă armata urmează să cerceteze vasta reţea subterană pentru a vedea unde se află cealaltă ieşire.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici