Un grup din Israel cere Înaltei Curţi israeliene să blocheze acordul cu Hamas

Un grup din Israel cere Înaltei Curţi israeliene să blocheze acordul cu Hamas prin care s-a stabilit un schimb de prizonieri.

237 afișări
Imaginea articolului Un grup din Israel cere Înaltei Curţi israeliene să blocheze acordul cu Hamas

Un grup din Israel cere Înaltei Curţi israeliene să blocheze acordul cu Hamas

Asociaţia victimelor terorismului Almagor a solicitat o amânare a punerii în aplicare a acordului susţinând că acesta încalcă termenii unei decizii din 2012 privind schimburile de prizonieri. Documentul stipulează că doar „un număr mic de prizonieri deţinuţi de Israel poate fi eliberat pentru fiecare prizonier israelian care este returnat", anunţă Times of Israel.

Cu toate acestea „este de aşteptat ca petiţia să fie respinsă de către Înalta Curte... pe motiv că domeniul său de competenţă nu se extinde la chestiuni de securitate şi diplomaţie, în afară de situaţiile extreme", susţin specialiştii.

În paralel, Forumul Ostacilor şi al Familiilor Dispărute salută vestea că unii ostatici vor fi eliberaţi în cadrul unui acord între Israel şi Hamas, dar cer guvernului să facă mai mult pentru a asigura eliberarea celor rămaşi în Gaza.

„Salutăm fiecare ostatic care se întoarce acasă, însă cererea noastră rămâne neschimbată - eliberarea imediată a tuturor celor 236 de ostatici. Asigurarea eliberării în siguranţă a fiecărui ostatic este o prioritate naţională", a transmis organizaţia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici