Armata israeliană admite că a omorât, din greşeală, un militar ONU

Armata israeliană a recunoscut uciderea, din greşeală, a unui militar spaniol membru al Misiunii ONU din Liban, exprimând regrete pentru incidentul produs într-un schimb de focuri cu militanţi Hezbollah.

286 afișări
Imaginea articolului Armata israeliană admite că a omorât, din greşeală, un militar ONU

Armata israeliană admite că a omorât, din greşeală, un militar ONU (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am luat legătura imediat cu Naţiunile Unite. Regretăm incidentul şi îl vom investiga. Vom trage concluzii; nu am avut intenţia de a vătăma militari ONU", a declarat un purtător de cuvânt al armatei israeliene, relatează site-ul Ynetnews.

Doi militari israelieni au fost ucişi, iar alţi şapte au fost răniţi în atacul Hezbollah lansat miercuri dimineaţă asupra unor poziţii militare israeliene, la frontiera dintre Israel şi Liban.

În schimbul de focuri a murit şi un militar spaniol membru al Forţei Interimare a Naţiunilor Unite în Liban (FINUL).

Misiunea ONU, care are rolul monitorizării frontierei israeliano-libaneze, are 10.274 de militari, din 36 de ţări.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici