Armata pakistaneză, mobilizată după uciderea a şapte creştini

Armata pakistaneză a fost mobilizată duminică în satul Gojra, unde şapte creştini au fost acuzaţi sâmbătă de profanare a Coranului şi au fost ucişi de un grup de musulmani.

15 afișări
Imaginea articolului Armata pakistaneză, mobilizată după uciderea a şapte creştini

Armata pakistaneză, mobilizată după uciderea a şapte creştini (Imagine:Mediafax Foto/AFP)

În urma atacului produs sâmbătă la Gojra (160 de kilometri vest de Lahore), şase creştini au fost ucişi, alţi 15 au fost răniţi, iar 40 de case şi o biserică au fost incendiate.

Trupul unei a şaptea victime a fost descoperit în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică.

"În total şapte creştini au fost ucişi, iar alţi 14 au fost răniţi", a declarat Tahir Hussain, reprezentant al administraţiei locale.

Armata a fost mobilizată în jurul satului, iar autorităţile au arestat 12 suspecţi, a adăugat Hussain.

Ministrul regional al Justiţiei, Rana Sanaullah, care s-a deplasat duminică la locul incidentelor, a promis acordarea unor indemnizaţii pentru familiile victimelor. "I-am identificat pe atacatori. Aceştia sunt terorişti, care vor să destabilizeze ţara", a declarat Sanaullah.

Un alt incident între creştini şi musulmani, legat tot de acuzaţii de profanare a Coranului, a avut loc şi la sfârşitul lunii iulie, în aceaşi localitate, însă poliţia a reuşit să calmeze situaţia. Tensiunile au reapărut sâmbătă, când a fost declanşat atacul asupra creştinilor şi au fost incendiate mai multe clădiri.

Profanarea Coranului este pasibilă de pedeapsa cu moartea în Pakistan, unde religia majoritară este islamul. Creştinii, care reprezintă mai puţin de 3 la sută din totalul populaţiei, afirmă că legile împotriva blasfemiei sunt utilizate pentru exercitarea de represalii asupra comunităţii lor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici