Armata rusă nu îşi va extinde operaţiunile dincolo de graniţele Osetiei de Sud

Armata rusă a anunţat, luni, că nu îşi va extinde acţiunile dincolo de graniţele regiunii separatiste Osetia de Sud, după respingerea trupelor georgiene din teritoriul prorus.

17 afișări
Imaginea articolului Armata rusă nu îşi va extinde operaţiunile dincolo de graniţele Osetiei de Sud

Armata rusă nu îşi va extinde operaţiunile dincolo de graniţele Osetiei de Sud (Imagine: Mediafax/AFP)

"Nu traversăm frontiera (de facto), acesta este principiul nostru de bază", a declarat generalul-colonel Anatoli Nogoviţin, adjunctul şefului Statului Major al armatei ruse.

"Trupele ruse de menţinere a păcii nu au primit ordine de a invada teritoriul georgian", a subliniat acesta.

El a respins informaţiile potrivit cărora aviaţia rusă a utilizat 50 de avioane pentru a bombarda teritoriul georgian în cursul nopţii, aşa cum acuzase Tbilisi.

"Cincizeci? Aşa au spus? Cum le pot număra noaptea?", a întrebat Nogoviţin.

"Nu facem aşa ceva. Nu avem 50 de avioane care să zboare noaptea (...) Nici măcar nu vreau să comenteze aşa ceva. Ce să facem cu 50 de avioane noaptea? Ce vreau să spun este că nu confirm deloc aceste informaţii", a subliniat generalul rus.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici