Armata siriană a bombardat un pod folosit de refugiaţii care fug în Liban

Armata siriană a bombardat, marţi, un pod pe unde trec majoritatea refugiaţilor sirieni, în special răniţi, care fug spre Liban, a declarat o organizaţie neguvernamentală siriană.

273 afișări
Imaginea articolului Armata siriană a bombardat un pod folosit de refugiaţii care fug în Liban

Armata siriană a bombardat un pod folosit de refugiaţii care fug în Liban (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Forţele regimului au bombardat marţi un pod din apropiere de Qousseir, în provincia Homs (centru) folosit de refugiaţii sirieni, în special răniţi, care fug în Liban", a declarat pentru AFP Rami Abdel Rahmane, şeful Observatorului sirian pentru drepturile omului, precizând că acest pod este foarte aproape de frontieră.

Peste 1.500 de sirieni, majoritatea femei şi copii, s-au refugiat în Libanul vecin în ultimele 48 de ore, fugind de violenţele din regiunea Homs, au declarat marţi un oficial din cadrul ONU şi un militant sirian de la faţa locului.

Cel puţin "170 de familii au venit în cursul ultimelor două zile la el-Fakha în regiunea Bekaa (estul Libanului). În plus, 50 de familii au ajuns la Aarsal, în aceeaşi regiune", a declarat Dana Sleimane, purtătoarea de cuvânt a Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi din Liban.

"Majoritatea sunt femei şi copii. Le trimitem pături, saltele şi seturi pentru igienă", a precizat ea, afirmând că sunt aproximativ şase-şapte persoane pe familie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici