Armata siriană se pregăteşte să invadeze oraşul Alep, anunţă opoziţia siriană

Forţele regimului sirian se pregătesc să lanseze o ofensivă de amploare împotriva cartierelor din Alep, în nordul ţării, aflate sub controlul rebelilor, a anunţat Consiliul Naţional Sirian (CNS) duminică.

455 afișări
Imaginea articolului Armata siriană se pregăteşte să invadeze oraşul Alep, anunţă opoziţia siriană

Armata siriană se pregăteşte să invadeze oraşul Alep, anunţă opoziţia siriană (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Situaţia militară este foarte dificilă, asediul Alepului a devenit o realitate", a anunţat un purtător de cuvânt al CNS, Louay Safi, pe site-ul de Internet al grupării.

"Trupele siriene se pregătesc să invadeze Alepul", a adăugat el.

Încă din iulie 2012, fosta capitală economică a Siriei, în prezent unul dintre principalele fronturi ale conflictului, este divizată între cartiere controlate de regim, situate în vest, şi cartiere ocupate de rebeli. Aviaţia siriană bombardează frecvent zonele rebele, cauzând un exod masiv de populaţie.

Vineri, televiziunea oficială a anunţat că armata a preluat în totalitate controlul asupra oraşului industrial Sheikh Najjar.

Duminică, trupele regimului erau "pe punctul de a înregistra un nou succes", după ce au încercat să preia controlul asupra unei poziţii militare în nord-estul Alepului, ceea ce le-ar fi permis să blocheze un drum de aprovizionare folosit de rebeli pentru a transporta ajutorul venit din Turcia, afirmă publicaţia proguvernamentală Al-Watan.

Referindu-se la această operaţiune, Safi i-a acuzat pe jihadiştii din cadrul grupării Statul Islamic (SI), foşti fraţi de arme ai rebelilor, şi armata lui Bashar al-Assad că sunt de-acum "aliaţi", operând în paralel pentru "controlarea zonelor eliberate".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici