Armata siriană şi Hezbollah au oferit rebelilor sirieni un ultimatum pentru a se preda

Rebelii sirieni aflaţi într-o zonă strategică din apropierea frontierelor Israelului, Libanului şi Siriei, au primit un ultimatum din partea armatei siriene şi a organizaţiei paramilitare Hezbollah să se predea, relatează site-ul agenţiei Reuters.

596 afișări
Imaginea articolului Armata siriană şi Hezbollah au oferit rebelilor sirieni un ultimatum pentru a se preda

Armata siriană şi Hezbollah au oferit rebelilor sirieni un ultimatum pentru a se preda

Armata siriană, susţinută de autorităţile locale, finanţate şi înarmate de Iran, au intensificat campania împotriva rebelilor sunniţi aflaţi într-o enclavă din apropierea frontierelor Israelului şi Libanului.

"Li s-au dat 72 de ore luptătorilor să se predea, să meargă la Idlib, iar cei care vor să rămână trebuie să ajungă la o înţelegere", a declarat Ibrahim al-Jebawi, un ofiţer din Armata Siriană Liberă (FSA).

Publicaţiile organizaţiei Hezbollah au relatat că insurgenţii au convenit să mijlocească termenii de predare şi au declarat că negocierile au început deja cu privire la evacuarea lor, în următoarele câteva zile, către Idlib.

Anterior, armata siriană a mai folosit tactici precum asediul, pentru a îndepărta rebelii din capitală. Cel puţin 8.000 de civili sunt blocaţi în enclavele rămase.

"Acesta este un efort al Iranului şi al Hezbollahului de a extinde angajamentul cu Israelul. Întrebarea este dacă Israelul va permite acest lucru", a declarat Fayez al Dweiri, un general pensionat care monitorizează situaţia din Siria.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici