Armata SUA anunţă că Bradley Manning nu poate beneficia de tratament pentru schimbarea de sex

Armata americană a anunţat joi, în contextul solicitării făcute de militarul Bradley Manning, că în penitenciarele militare nu pot fi efectuate tratamente hormonale pentru schimbarea de sex, apreciind că fostul analist suferă de tulburare de identitate de gen.

188 afișări
Imaginea articolului Armata SUA anunţă că Bradley Manning nu poate beneficia de tratament pentru schimbarea de sex

Bradley Manning (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Armata nu oferă tratamente hormonale sau intervenţii chirurgicale pentru persoanele diagnosticate cu tulburare de identitate de gen", a declarat pentru NBC un purtător de cuvânt al închisorii Fort Leavenworth, Kimberly Lewis.

Avocatul lui Manning, David Coombs, a exprimat speranţa că închisoarea militară Fort Leavenworth "va proceda corect" şi-i va oferi lui Manning tratament hormonal. "Dacă Fort Leavenworth nu va accepta asta, atunci eu voi face tot posibilul pentru ca ei să-i ofere" lui Manning această şansă.

Manning a fost diagnosticat cu disforie de gen, termenul folosit pentru a denumi tulburarea de identitate de gen, potrivit doctorului David Moulton, expert militar în domeniul psihiatriei medico-legale.

Militarul american Bradley Manning, în vârstă de 25 de ani, condamnat miercuri la 35 de ani de închisoare pentru dezvăluirea de informaţii secrete, a declarat că doreşte să facă tratament hormonal pentru schimbarea sexului şi vrea să devină femeie cu numele Chelsea.

Manning urmează să fie exclus din armata Statelor Unite pentru dezonoare şi va suporta plata unor daune morale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici