Bradley Manning, condamnat la 35 de ani de închisoare, vrea să devină femeie

Militarul american Bradley Manning, condamnat miercuri la 35 de ani de închisoare pentru dezvãluirea de informaţii secrete, a decis să facă tratament hormonal pentru schimbarea sexului, el dorind să devină femeie şi să aibă numele Chelsea.

238 afișări
Imaginea articolului Bradley Manning, condamnat la 35 de ani de închisoare, vrea să devină femeie

Bradley Manning, condamnat la 35 de ani de închisoare, vrea să devină femeie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Manning, care are orientare gay, a făcut acest anunţ joi dimineaţă, la o zi după aflarea sentinţei.

Potrivit CNN, Manning a cerut să fie supus tratamentului hormonal pentru schimbarea sexului. El vrea să fie femeie şi să aibă numele Chelsea.

Avocatul său, David Coombs, a declarat pentru NBC că se aşteaptă în continuare ca Manning să fie graţiat.

Fostul analist militar Bradley Manning, găsit vinovat că a oferit sute de mii de documente secrete site-ului WikiLeaks, a fost condamnat miercuri la 35 de ani de închisoare. Manning, în vârstă de 25 de ani, urmează să fie exclus din armata Statelor Unite pentru dezonoare şi va suporta plata unor daune morale.

Bradley Manning a fost condamnat pe 30 iulie pentru 19 capete de acuzare, inclusiv şase pentru activităţi de spionaj. Din pedeapsă vor fi scăzute cele 1.294 de zile de închisoare pe care fostul analist militar le-a efectuat deja. Manning va avea dreptul de a solicita eliberarea sub control judiciar după ispăşirea unei treimi din pedeapsa de 35 de ani.

Acuzaţiile, formulate referitor la furnizarea a 700.000 de documente militare clasificate site-ului WikiLeaks, comportau o sentinţă maximă de 90 de ani de detenţie, dar procurorii ceruseră 60 de ani. Site-ul WikiLeaks a catalogat sentinţa în cazul Manning drept o "victorie strategică".

Avocaţii militarului au anunţat că vor cere graţierea din partea preşedintelui Barack Obama sau măcar comutarea pedepsei. La rândul său, organizaţia nonguvernamentală Amnesty International a lansat o petiţie pentru a cere graţierea prezidenţială în cazul lui Manning.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici