Armata SUA cenzurează fotografii de la o manifestaţie din faţa ambasadei americane în Haiti - RSF

Organizaţia Reporters sans frontieres (RSF) a denunţat, joi, confiscarea de către armata americană a aparatului foto al unui fotoreporter de la cotidianul local Le Nouvelliste în timp ce acesta se afla la o manifestaţie organizată în faţa ambasadei Statelor-Unite la Port-au-Prince.

22 afișări
Imaginea articolului Armata SUA cenzurează fotografii de la o manifestaţie din faţa ambasadei americane în Haiti - RSF

Armata SUA cenzurează fotografii de la o manifestaţie din faţa ambasadei americane în Haiti - RSF (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Faptele s-au derulat miercuri, într-un cartier al oraşului Port-au-Prince, capitala statului Haiti devastată de seismul de la 12 ianuarie.

"Şase puşcaşi marini s-au apropiat de mine, m-au încercuit după care mi-au luat aparatul foto din geanta de serviciu deschisă. Apoi au plecat cu el", a povestit fotoreporterul Homere Cardichon, citat de organizaţia pentru apărarea drepturilor jurnaliştilor cu sediul la Paris.

"O oră mai târziu, unul dintre ei s-a întors ca să mă fotografieze şi să îmi înapoieze aparatul. Am constatat că militarii au distrus unele fotografii", a adăugat fotoreporterul.

Denunţând "un act flagrant de cenzură", RSF subliniază că "informaţia este indispensabilă pentru reconstrucţia Haiti şi mobilizarea cetăţenilor pentru propriul lor viitor".

Peste 10.000 de militari americani au fost mobilizaţi în ajutorul Haiti după seismul soldat cu peste 200.000 de morţi, potrivit Guvernului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici