Arme aurite şi încrustate cu diamante, confiscate în Mexic de la un traficant de droguri - FOTO

Trei zeci şi una de arme placate cu aur, argint sau încrustate cu diamante au fost confiscate în Mexic dintr-o ascunzătoare aparţinând presupusului lider al unui cartel de droguri, a anunţat, luni, Parchetul general din Mexico City.

888 afișări
Imaginea articolului Arme aurite şi încrustate cu diamante, confiscate în Mexic de la un traficant de droguri - FOTO

Arme aurite şi încrustate cu diamante, confiscate în Mexic de la un traficant de droguri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Unele arme, printre care şi pistoale-mitraliere şi puşti de asalt, aveau gravate numele presupusului lor proprietar: "Lobo Valencia", aşa cum este cunoscut Oscar Orlando Nava Valencia, liderul unui mic cartel de droguri cu acelaşi nume, a precizat Parchetul.

Ascunzătoarea, aflată într-un imobil din Zapopan, în statul Jalisco, conţinea şi 700 de cartuşe, precum şi bijuterii şi documente pe numele lui Valencia.

Valencia nu se află pe lista principalilor lideri mexicani ai traficului de droguri, pentru care Guvernul oferă peste două milioane de dolari recompensă.

El este însă considerat un adjunct al celebrului Joaquin "Chapo" (Piticul) Guzman, liderul cartelului Sinaloa, urmărit de poliţie şi care figurează şi pe lista miliardarilor în dolari a revistei americane Forbes.

Secretarul de Stat american, Hillary Clinton, evaluase anul trecut la 25 de miliarde de dolari câştigurile anuale ale cartelurilor mexicane. Dar potrivit unor experţi, aceasta ar fi o subevaluare.

Această piaţă prezintă costuri foarte mari şi din punct de vedere al vieţilor umane. Aproape 23.000 de persoane au murit în Mexic în războiul dintre carteluri pentru controlul traficului şi în confruntările lor împotriva armatei şi poliţiei începând din decembrie 2006, odată cu sosirea la putere a preşedintelui Felipe Calderon, care a transformat lupta împotriva traficanţilor într-o prioritate naţională.



Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici