Armele militare de asalt, similare celor folosite în masacrul de la Christchurch, INTERZISE în Noua Zeelandă

Premierul neozeelandez Jacinda Ardern a anunţat joi că armele de asalt şi cele semi-automate de tip militar vor fi interzise, măsura fiind luată în contextul în care un adept al supremaţiei rasei albe a folosit mai multe astfel de arme pentru a ucide 50 de persoane în două moschei din Christchurch.

732 afișări
Imaginea articolului Armele militare de asalt, similare celor folosite în masacrul de la Christchurch, INTERZISE în Noua Zeelandă

Hepta: Prim-ministrul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, la o întâlnire cu studenţii de la un liceu din care doi colegi de-ai lor au murit în atacul de la moscheile din Christchurch. Un australian în vârstă de 28 de ani a împuşcat 50 de persoane în timpul rugăciunilor de vineri, de la moscheile Al Noor şi Linwood

"Guvernul va lua măsuri imediate începând de astăzi pentru a limita potenţiala stocare a acestor arme şi pentru a încuraja oamenii să continue să-şi predea armele de foc", a spus Ardern.

"Pe scurt, orice armă semiautomată folosită vineri în timpul atacului terorist va fi interzisă în această ţară", a adăugat premierul Noii Zeelande.

Ardern a mai afirmat că vor fi elaborate măsuri suplimentare pentru a înăspri legislaţia privind armele de foc, inclusiv "norme mai eficiente de autorizare, cerinţe de depozitare şi sancţiuni pentru nerespectarea reglementărilor privind arma".

Autorul atentatului de la Christchurch a folosit în cursul atacului arme semi-automate modificate pe care le cumpărase online, în mod legal, de la magazine de arme din Noua Zeelandă.

În Noua Zeelandă este permisă deţinerea de arme semiautomate, considerate drept arme de asalt, care sunt interzise în Australia sau Marea Britanie. Orice persoană peste 16 ani care deţine un permis de portarmă poate cumpăra arme.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici