Armenia cere o anchetă după ce Rusia a acuzat Azerbaidjanul de o încălcare a unui acord din Nagorno-Karabah

Armenia a declarat luni că se aşteaptă ca Rusia să ia măsuri pentru a determina Azerbaidjanul să îşi retragă trupele dintr-o zonă din Nagorno-Karabah supravegheată de forţele de menţinere a păcii ruseşti, unde tensiunile cresc în urma unei dispute teritoriale de lungă durată.

597 afișări
Imaginea articolului Armenia cere o anchetă după ce Rusia a acuzat Azerbaidjanul de o încălcare a unui acord din Nagorno-Karabah

În 2020, trupele azere au alungat forţele de etnie armeană de pe o mare parte a teritoriului pe care îl controlau din anii 1990 în Nagorno-Karabah şi în jurul acestuia, înainte ca Rusia să medieze o încetare a focului şi să desfăşoare forţele de menţinere a păcii.

Sâmbătă, Moscova a declarat că Azerbaidjanul a încălcat acordul permiţând soldaţilor săi să intre într-o zonă din regiune, în apropiere de satul Farrukh, dar că Azerbaidjanul i-a retras până duminică, potrivit Reuters.

Ministerul de Externe al Armeniei a cerut luni o anchetă privind acţiunile forţei de menţinere a păcii ruse în timpul incursiunii şi a publicat două hărţi ale Ministerului rus al Apărării care, potrivit acestuia, arată că trupele azere sunt încă prezente.

"Ne aşteptăm ca forţele ruseşti de menţinere a păcii din Nagorno-Karabah să ia măsuri concrete pentru a opri incursiunea unităţilor azere în zona de responsabilitate a pacificatorilor şi retragerea forţelor armate ruseşti", a declarat acesta într-o declaraţie.

Azerbaidjanul a declarat duminică că nu şi-a retras forţele şi a precizat că zona este teritoriul său suveran.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici