Armistiţiul din Siria, respectat în prima zi. Nu au fost raportate decese ale civililor de la intrarea sa în vigoare

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a anunţat că în primele 15 ore ale armistiţiului sirian nu au fost înregistrate decese ale civililor, informează BBC News online.

1000 afișări
Imaginea articolului Armistiţiul din Siria, respectat în prima zi. Nu au fost raportate decese ale civililor de la intrarea sa în vigoare

Armistiţiul din Siria, respectat în prima zi. Nu au fost raportate decese ale civililor de la intrarea sa în vigoare

Armistiţiul din Siria, care a intrat în vigoare luni la apusul soarelui, este respectat în prima zi, potrivit rapoartelor OSDO.

Locuitorii din oraşul asediat Alep au anunţat că atmosfera este liniştită.

Oficialii Naţiunilor Unite au declarat însă că aşteaptă garanţii mai puternice de pace pentru a putea livra ajutoare în zonele asediate.

Proaspătul armistiţiu a fost încălcat luni de atacuri izolate comise de forţele Guvernului sirian, dar şi de rebelil, potrivit unor informaţii.

Au fost raportate bombadamente asupra unor unor sate din provincia Hamas şi tiruri de artilerie în apropierea Damascului, a anunţat OSDO.

Armata siriană a comunicat faptul că armistiţiul în Siria va fi implementat pe teritoriul ţării de-a lungul unei perioade de şapte zile, dar că îşi rezervă dreptul de a răspunde în mod decisiv în faţa oricărei încălcări a acordului din partea grupărilor armate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici