Armistiţiul dintre Israel şi Gaza în pericol. Armata israeliană a lansat atacuri aeriene ca răspuns la un atac cu baloanele incendiare

  • Atacurile aeriene sunt primele în Gaza de când a intrat în vigoare o încetare a focului, în urmă cu aproape o lună.
  • Au fost raportate doar pagube de ordin material.
  • Asaltul este un răspuns la baloanele incendiare care au explodat în sudul Israelului.
2291 afișări
Imaginea articolului Armistiţiul dintre Israel şi Gaza în pericol. Armata israeliană a lansat atacuri aeriene ca răspuns la un atac cu baloanele incendiare

Armata israeliană a lansat atacuri în noaptea de marţi spre mieruri

UPDATE Armata israeliană spune că este pregătită pentru orice scenariu

Incidentele sunt primul test pentru noul guvern al Israelului investit în urmă cu trei zile.

Armata israeliană a declarat în cursul dimineţii că aeronavele sale au atacat poziţii ale Hamas în oraşul Gaza şi în oraşul sudic Khan Younis în primele ore ale zilei de miercuri. Armata israeliană a precizat că este „pregătită pentru toate scenariile, inclusiv noi operaţiuni militare, în faţa actelor teroriste continue care provin din Gaza”.

Stire iniţială

S-a dus liniştea în Israel, unde armele au început din nou să ”vorbească”. Armistiţiul nu pare să fie respectat de către părţile implicate în conflict.

Armata israeliană a lovit ţinte în Gaza peste noapte, miercuri, au declarat Forţele de Apărare Israeliene (IDF) într-un comunicat, potrivit CNN.

A fost răspunsul Israelului la baloane incendiare lansate din Gaza mai devreme. Potrivit rapoartelor din presa israeliană, baloane incendiare lansate din Gaza au provocat multiple incendii în sudul Israelului.

WAFA, agenţia oficială de ştiri palestiniană, a raportat, de asemenea, atacurile aeriene soldate cu pagube materiale, scrie CNN.

Atacurile aeriene sunt primele în Gaza de când a intrat în vigoare o încetare a focului, în urmă cu aproape o lună. Au fost vizate complexele militare Hamas şi locurile de întâlnire pentru brigăzile Khan Younis.

Dar, cum s-a reluat, peste noapte, războiul israeliano-palestinan, într-o perioada în care pacea îşi făcuse loc?

Baloanele au fost lansate din Gaza ca un protest împotriva marşului provocator al steagului din Ierusalim, unde mii de israelieni au mărşăluit prin Oraşul Vechi.

Manifestanţi de extremă dreaptă care participau la paradă au scandat „Moartea arabilor” şi „Aceasta este casa noastră”. Poliţia israeliană a blocat străzile din jur, îndepărtând cu forţa protestatarii palestinieni de pe traseu.

33 de protestatari palestinieni au fost răniţi cu gloanţe de cauciuc, a declarat Societatea Palestiniană Semiluna Roşie.

Marşul a fost văzut ca primul test major pentru noul guvern al Israelului, condus de premierul de dreapta Naftali Bennett.

În trecut, Bennett îl împinsese pe fostul prim-ministru Benjamin Netanyahu să adopte o poziţie mai dură împotriva Hamas, potrivit presei israeliene.

Aceste lovituri şi tiruri de baloane sunt primele incidente majore dintre Israel şi Fâşia Gaza după armistiţiul de la 21 mai, care a pus capăt la 11 zile de război-fulger soldat cu 260 de morţi pe partea palestiniană, printre care copii, adolescenţi şi combatanţi, şi 13 decese în Israel, inclusiv un copil, o adolescentă şi un soldat.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici