Armistiţiul dintre Israel şi Hamas, ce urma să expire astăzi, a fost prelungit / Mai mulţi ostatici israelieni şi prizonieri palestinieni vor fi eliberaţi

Casa Albă şi negociatorii din Qatar au declarat că pauza iniţială de patru zile a luptelor din Gaza, care urma să expire marţi la ora locală 7.00, a fost prelungită cu încă două zile.

1145 afișări
Imaginea articolului Armistiţiul dintre Israel şi Hamas, ce urma să expire astăzi, a fost prelungit / Mai mulţi ostatici israelieni şi prizonieri palestinieni vor fi eliberaţi

Armistiţiul dintre Israel şi Hamas, ce urma să expire astăzi, a fost prelungit / Mai mulţi ostatici israelieni şi prizonieri palestinieni vor fi eliberaţi

Purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al SUA, John Kirby, a declarat că "pentru a prelungi pauza, Hamas s-a angajat să elibereze încă 20 de femei şi copii".

"Avem o prelungire ... încă două zile", a declarat ambasadorul Qatarului la ONU, Alya Ahmed Saif Al-Thani, în faţa presei după o reuniune cu uşile închise a Consiliului de Securitate al ONU, precizând că ambele părţi vor elibera mai multe persoane.

Israelul nu a comentat niciun acord de prelungire a armistiţiului, dar, în ceea ce ar putea fi o confirmare implicită, biroul premierului israelian a declarat că guvernul a aprobat adăugarea a 50 de femei prizoniere pe lista palestinienilor pentru o potenţială eliberare în cazul în care vor fi eliberaţi alţi ostatici israelieni.

Israelul declarase anterior că va prelungi armistiţiul cu o zi pentru fiecare 10 ostatici în plus eliberaţi.

Deşi a descris prelungirea ca fiind "o rază de speranţă şi umanitate", secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a declarat că încă două zile nu sunt suficiente pentru a satisface nevoile de ajutor din Gaza.

"Sper din tot sufletul că acest lucru ne va permite să creştem şi mai mult ajutorul umanitar pentru oamenii din Gaza care (suferă) atât de mult - ştiind că, chiar şi cu această perioadă suplimentară de timp, va fi imposibil să satisfacem toate nevoile dramatice ale populaţiei", a declarat Guterres reporterilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici