Arnold Schwarzenegger propune trimiterea deţinuţilor imigranţi din California în Mexic

Guvernatorul statului american California, Arnold Schwarzenegger, a sugerat luni că problema închisorilor suprapopulate din statul său ar putea fi rezolvată prin trimiterea a mii de deţinuţi fără documente în centre construite special în Mexic.

15 afișări
Imaginea articolului Arnold Schwarzenegger propune trimiterea deţinuţilor imigranţi din California în Mexic

Arnold Schwarzenegger propune trimiterea deţinuţilor imigranţi din California în Mexic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Schwarzenegger a apreciat că o asemenea măsură ar putea permite statului său, care are grave probleme financiare, să economisească un miliard de dolari, dacă 20.000 de imigranţi ilegali deţinuţi în prezent în California ar fi transferaţi de cealaltă parte a frontierei.

"Cred că am putea face mai multe la nivelul sistemului carceral dacă am putea lua cei 20.000 de deţinuţi care sunt imigranţi ilegali şi i-am duce în Mexic", a afirmat el.

"Imaginaţi-vă. În cazul în care California dă bani Mexicului. Nu «ocupaţi-vă de ei, pentru că sunt cetăţenii voştri». Nu aşa, deloc", a declarat guvernatorul.

"I-am plăti pentru a construi închisoarea în Mexic (...). Construirea şi administrarea închisorii (în Mexic) ar reduce costurile la jumătate. Am putea economisi un miliard de dolari imediat, pentru educaţie", a explicat el.

Arnold Schwarzenegger a decretat recent starea de urgenţă bugetară şi le-a propus congresmenilor statului un prim pachet de măsuri pentru a face faţă unui deficit de 19,9 miliarde de dolari.

Închisorile californiene sunt printre cele mai aglomerate din Statele Unite, cu aproximativ 170.000 de deţinuţi pe 100.000 de locuri, conform ultimelor date disponibile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici