- Home
- Video
- Politic
- Vești bune
- Economic
- Social
- Externe
- Healthcare Trends
- Marius Tucă Show
- Gândurile lui Cristoiu
- Coronavirus
- Facem România bine
Asasinarea lui J.F. Kennedy: Mărturia gărzii de corp a Primei Doamne despre evenimentele din ziua tragediei
Clint Hill, garda de corp care se ocupa de protecţia lui Jackie Kennedy în 1963, atunci când John Fitzgerald Kennedy a fost asasinat, rememorează într-o carte evenimentele de la acea vreme.

John şi Jackie Kennedy (Imagine: Mediafax Foto / AFP)
"Ochii ei erau plini de spaimă. Încerca să apuce ceva. Încerca să ia o parte din capul preşedintelui ce era împrăştiat pe cămaşa ei", a descris garda de corp evenimentele.
Clint Hill, care are acum 80 de ani, spune că era hotărât să se arunce între soţii Kennedy şi gloanţe, dar pentru că a ajuns prea târziu, a rămas doar cu bucăţi din craniul preşedintelui JFK pe cămaşă, relatează Daily Mail.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Prima reacție a Rusiei după ce Joe Biden a devenit oficial președintele SUA
-
Vaccinare România 20 ianuarie. Peste 38.000 de persoane vaccinate miercuri, aproape 3.200 cu doza de rapel. Câţi români au fost imunizaţi
-
Kamala Harris a jurat pe două Biblii când a depus jurământul pentru funcţia de vicepreşedinte a SUA
-
FOTO Explozie puternică în cartierul latin din Madrid UPDATE: Cel puţin trei persoane au murit. Mii de persoane au fost evacuate
În cartea lui, "Doamna Kennedy şi eu", Hill îşi aduce aminte cum mulţimea îl aclama pe preşedinte când a auzit o explozie. S-a uitat la preşedinte şi a văzut cum acesta se apucă de gât. "Cineva a tras în preşedinte şi eu trebuia să ajung între preşedinte, doamna Kennedy şi trăgător. Nimic altceva nu mai conta". Până să ajungă însă la Kennedy, acesta a mai fost împuşcat de două ori, un glonţ lovindu-l în cap, puţin peste urechea dreaptă.
"Impactul a fost ca sunetul unui pepene care se izbeşte de ciment", scrie Clint Hill.
Fosta gardă de corp a doamnei Kennedy îşi aduce aminte şi cuvintele rostite de aceasta către soţul ei: "Jack, Jack, ce ţi-au făcut?"
Despre Hill s-a scris că ar fi putut încasa al treilea glonţ în locul preşedintelui dacă ar fi ajuns cu doar o secundă mai devreme. "Cum am lăsat să se întâmple asta?", mărturiseşte el că se gândea în acele momente.
Într-un interviu pentru revista People, care a publicat pasaje din carte lui, Hill explică trăirile pe care le-a avut în noiembrie 1963 în Dallas. "Din cauza unghiurilor, a vremii, a locului unde eram - totul - eu am făcut tot ce am putut. Dar tot mă simţeam vinovat".
Hill a rememorat şi clipele petrecute alături de Jackie Kennedy la spitalul Parkland, după împuşcături. El spune că doamnei Kennedy "îi dispăruse lumina din ochi".
Tot atunci, Hill a primit un telefon de la fratele preşedintelui, Robert Kennedy, care îi cerea să-i spună cât de gravă e situaţia. Hill i-a răspuns: "E cât de rău se poate".
Hill a continuat să lucreze pentru doamna Kennedy încă un an după moartea preşedintelui. Cât timp a muncit alături de familia prezidenţială, s-a ataşat de prima doamna, relaţie despre care a recunoscut că era una neobişnuită.
Dar, în ciuda speculaţiilor din trecut, el nu a iubit-o pe Jackie Kennedy. "O admiram. Ne-am ataşat unul de altul din ce în ce mai mult, dar nu cred că poţi spune că eram îndrăgostit de ea", a mai spus Hill.
La un an după asasinat, a început să lucreze pentru Lyndon Johnson, dar a demisionat în 1975 după ce vina pe care o simţea l-a făcut să se îndrepte spre alcool.
Deşi a ţinut legătura cu Jackie Kennedy câţiva ani de când n-a mai lucrat pentru ea, când a auzit de lupta ei cu cancerul, în 1994, nu a putut totuşi să o sune. "Ştiam că sunetul vocii mele o va face să-şi reamintească de ziua în care s-a schimbat totul. Iar sunetul vocii ei ar fi avut acelaşi impact şi pentru mine.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.




