Asasinarea lui Shinzo Abe: suspectul arestat e inculpat

Procurorii japonezi l-au acuzat în mod oficial de crimă pe Tetsuya Yamagami, suspectul în cazul asasinării fostului premier Shinzo Abe, a anunţat vineri presa japoneză, informează AFP.

651 afișări
Imaginea articolului Asasinarea lui Shinzo Abe: suspectul arestat e inculpat

FOTO Twitter

Tetsuya Yamagami a fost arestat imediat după ce l-ar fi împuşcat pe Abe cu un pistol artizanal în timp ce fostul lider ţinea un discurs de campanie în luna iulie în faţa unei gări din Nara, în vestul Japoniei.
 
Ulterior, în aceeaşi lună, Yamagami a fost trimis într-un centru de detenţie din Osaka pentru o evaluare mentală de aproape şase luni, care s-a încheiat marţi. Yamagami se află din nou în custodia poliţiei din Nara.
 
Procurorii au declarat că rezultatele evaluării sale mintale au arătat că este apt să fie judecat. Yamagami a fost acuzat, de asemenea, de încălcarea unei legi privind controlul armelor.
 
Poliţia a declarat că Yamagami le-a spus că l-a ucis pe Abe, unul dintre cei mai influenţi politicieni japonezi din cauza legăturilor aparente ale lui Abe cu un grup religios pe care inculpatul îl ura. În declaraţiile sale şi în postările de pe reţelele de socializare care îi sunt atribuite, Yamagami a spus că a dezvoltat o ranchiună pentru că mama sa făcuse donaţii masive către Biserica Unificării, care a falimentat familia şi i-a ruinat viaţa.
 
Unii japonezi şi-au exprimat compasiunea pentru Yamagami, în special cei care au suferit pentru că sunt copii ai adepţilor Bisericii Unificării, cu sediul în Coreea de Sud, cunoscută pentru faptul că îi presează pe adepţi să facă donaţii mari şi este considerată un cult în Japonia.
 
Mii de oameni au semnat o petiţie prin care cer clemenţă pentru Yamagami, iar alţii au trimis pachete de îngrijire rudelor sale sau centrului de detenţie.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici