Asistent arestat pentru presupusa implicare în decesele pacienţilor în timpul pandemiei

Poliţia a arestat luni un asistent pentru presupusa implicare în decesul mai multor pacienţi la Spitalul Wilhelmina din Assen (WZA) în timpul pandemiei de coronavirus.

1548 afișări
Imaginea articolului Asistent arestat pentru presupusa implicare în decesele pacienţilor în timpul pandemiei

Asistent arestat pentru presupusa implicare în decesele pacienţilor în timpul pandemiei

Bărbatul de 30 de ani din Noordenveld se află în arest preventiv şi va fi trimis în judecată joi, a anunţat Procuratura Publică.

Procuratura nu a spus exact de ce este acuzat bărbatul sau câte victime sunt implicate. Aceasta a spus doar că arestarea lui a venit în urma unei investigaţii a poliţiei, determinată de un raport de la spital.

Spitalul Wilhelmina a spus doar că acuzaţiile implică „o suspiciune serioasă împotriva unui angajat individual”, fără a intra în detalii pentru a evita împiedicarea anchetei. Spitalul a primit un raport despre asistent, iar o investigaţie internă a stârnit suficientă îngrijorare pentru ca autorităţile să fie contactate, a spus WZA într-un comunicat.

„Ne putem imagina că acest raport ridică întrebări şi chiar preocupări”, a spus un purtător de cuvânt al Procuraturii. „Dar în această etapă a investigaţiei, încă nu putem răspunde la toate întrebările. Faptul că suspectul se află în arest restricţionat, ceea ce înseamnă că poate avea contact doar cu avocatul său, limitează autorităţile în ceea ce pot dezvălui. A spune prea multe ar putea dăuna, de asemenea, anchetei.” a mai spus Procuratura. 

Autorităţile au informat persoanele direct implicate sau afectate.
 
Spitalul a suspendat asistentul în cauză imediat după ce a primit raportul despre el, a declarat Hans Mulder, membru al consiliului de conducere al WZA. „În acest fel, comportamentul din raport nu a putut fi continuat”, a spus Mulder.
 
„Suntem îngrijoraţi de bunăstarea angajaţilor noştri şi a oricăror pacienţi sau rude supravieţuitoare implicate”, a spus Mulder. „În perioada următoare, ne vom concentra, împreună cu poliţia, pe colectarea faptelor. Următorii paşi care trebuie întreprinşi sunt stabiliţi pe baza faptelor.”

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici