Asociaţia Cluburilor Europene donaţii pentru 15 proiecte de ajutare a copiilor refugiaţi din Ucraina

Comitetul de ajutorare pentru Ucraina al Asociaţiei Cluburilor Europene (ECA) a acceptat să sprijine financiar 15 cluburi de fotbal membre care doresc să ajute copiii şi familiile strămutate afectate de criza umanitară din Ucraina.

118 afișări
Imaginea articolului Asociaţia Cluburilor Europene donaţii pentru 15 proiecte de ajutare a copiilor refugiaţi din Ucraina

Comitetul de ajutorare a Ucrainei a fost înfiinţat pentru a examina cererile cluburilor care au creat proiecte şi acţiuni umanitare pentru a sprijini populaţia din Ucraina.

Preşedintele ECA, Nasser Al-Khelaifi, care face parte din Comitetul Executiv al UEFA, a anunţat în martie, în timpul Adunării Generale a organizaţiei din Austria, că 1 milion de euro va fi alocat unui fond de ajutor pentru Ucraina.

Cele 15 cluburi urmează să primească donaţii cuprinse între 25.000 şi 50.000 de euro fiecare, în urma aprobării Comitetului de ajutorare a Ucrainei al ECA şi a Fundaţiei UEFA pentru copii.

Suma combinată se ridică la 680.000 de euro rămânând 320.000 de euro de distribuit.

Sparta Praga, Slavia Praga şi Slovan Liberec din Cehia, Athletic Club din Spania, Celtic şi Heart of Midlothian din Scoţia, FC Chikhura Sachkhere din Georgia, Shakhtar Donetsk din Ucraina, Dinamo Zagreb din Croaţia, Legia Varşovia din Polonia, Maccaibi Haifa din Israel, Trabzonspor din Turcia, Slovan Bratislava din Slovacia, SJK Seinäjoki din Finlanda şi Nõmme Kalju din Estonia sunt cele 15 cluburi.

ECA urmează să facă un nou apel la următoarea sa Adunare Generală, care va avea loc la 22 şi 23 septembrie la Istanbul.

„La ECA suntem cu toţii extrem de îngrijoraţi de realitatea greutăţilor la care sunt supuşi numeroşii refugiaţi care fug de situaţia tragică din Ucraina", a declarat Dariusz Mioduski, vicepreşedinte ECA şi preşedinte al Comitetului de ajutorare a Ucrainei.

„Prin urmare, sunt foarte încântat că Comitetul nostru de ajutorare a Ucrainei a reuşit să aprobe un total de 15 proiecte propuse de cluburile membre, care vor primi acum donaţiile financiare solicitate.

Acest ajutor le va permite să îşi continue activitatea bună de sprijinire a copiilor şi familiilor ucrainene strămutate, aducându-le asistenţa atât de necesară, interacţiunea umană şi speranţa pentru viitor.

A mai rămas încă o sumă substanţială în Fondul de ajutorare al ECA şi ne aşteptăm ca un al doilea apel pentru proiecte din partea cluburilor membre să fie făcut în viitorul apropiat."

UEFA, ca şi FIFA, a suspendat echipele naţionale ruseşti din competiţiile sale internaţionale ca răspuns la invazia din Ucraina.

Acest lucru a însemnat că ţării i s-a interzis să joace la Campionatul European feminin din acest an şi nu a putut participa la un baraj pentru Cupa Mondială masculină.

De asemenea, cluburilor ruseşti li s-a interzis să participe în competiţiile de club ale UEFA, inclusiv Liga Campionilor şi Liga Campionilor feminină, pentru sezonul 2022-2023.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici