Asociaţie de protecţia consumatorilor, anchetată pentru că a avertizat ruşii să nu meargă în Crimeea

Parchetul General rus a demarat o anchetă împotriva unei organizaţii pentru protecţia consumatorilor care i-a avertizat pe ruşi să nu călătorească în Crimeea, relatează Associated Press în pagina electronică.

226 afișări
Imaginea articolului Asociaţie de protecţia consumatorilor, anchetată pentru că a avertizat ruşii să nu meargă în Crimeea

Asociaţie de protecţia consumatorilor, anchetată pentru că a avertizat ruşii să nu meargă în Crimeea (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La cererea procurorilor ruşi, autoritatea guvernamentală pentru comunicaţii a blocat luni site-ul Societăţii pentru Protecţia Drepturilor Consumatorilor.

Săptămâna trecută, asociaţia a publicat o notă în care îi avertiza pe cetăţenii ruşi că, dacă vizitează peninsula din Marea Neagră fără permisiunea autorităţilor ucrainene, riscă să fie sancţionaţi penal în Ucraina.

Asociaţia rusă a argumentat că anexarea peninsulei ucrainene de către Rusia a încălcat atât legislaţia internaţională, cât şi tratatele semnate de Rusia cu Ucraina.

Rusia a anexat Crimeea în martie 2014, la câteva săptămâni după înlăturarea de la putere a preşedintelui ucrainean prorus Viktor Ianukovici. Statele Unite, Uniunea Europeană şi alte ţări au reacţionat impunând sancţiuni economice Rusiei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici