Asociaţii umanitare acuză poliţia franceză de folosirea forţei excesive faţă de imigranţi din Calais

Două organizaţii caritabile au acuzat poliţia de folosirea forţei excesive faţă de imigranţi şi împiedicarea grupurilor de ajutor să distribuie mâncare refugiaţilor din portul francez Calais, unde 400 de persoane s-au reîntors după evacuarea ”Junglei” în 2016, informează Euronews.

201 afișări
Imaginea articolului Asociaţii umanitare acuză poliţia franceză de folosirea forţei excesive faţă de imigranţi din Calais

Asociaţii umanitare acuză poliţia franceză de folosirea forţei excesive faţă de imigranţi din Calais

Conform şefului poliţiei regionale, Fabien Sudry, forţele de securitate au respectat legea şi nu a fost făcută niciun fel de plângere legală pentru derularea unei investigaţii.

Imigranţii ce fug din calea sărăciei şi războiului din Orientul Mijlociu, Asia şi Africa ajung în Calais în speranţa că vor traversa Marea Mânecii pentru a ajunge în Marea Britanie.

Chiar dacă tabăra de imigranţi din Calais a fost evacuată la sfârşitul anului 2016, sute de refugiaţi s-au reîntors în oraşul port.

Zeci de poliţişti sunt desfăşuraţi permanent în zona unde s-a aflat tabăra imigranţilor.

”În ultimele zile, dimineaţa, forţele de securitate au încercat să evacueze imigranţii. Utilizează gaze lacrimogene pe sacii de dormit ai refugiaţilor pentru ca aceştia să nu-i mai poată folosi sau în bidoanele lor cu apă”, a declarat Lucie Favry, din partea unei asociaţii locale de ajutor, Utopia 56.

Potrivit membrilor asociaţiei, mai mulţi imigranţi eritreeni au declarat că au fost intimidaţi, bătuţi cu bastoanele sau loviţi în faţă de forţele de securitate.

Francois Guennoc, un purtător de cuvânt al asociaţiei umanitare Auberge des Migrants, a afirmat la rândul său că ofiţerii de poliţie încearcă în mod activ să prevină voluntarii să distribuie apă şi mâncare refugiaţilor.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici