Astăzi este "Ziua Steve Jobs" în California

Guvernatorul Californiei Jerry Brown a declarat sâmbătă că ziua de duminică, 16 octombrie, va fi proclamată "Ziua Steve Jobs" în acest stat american, un omagiu adus cofondatorului Apple, decedat la 5 octombrie, care a "personificat visul californian".

145 afișări
Imaginea articolului Astăzi este "Ziua Steve Jobs" în California

Astăzi este "Ziua Steve Jobs" în California (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În viaţa şi munca sa, Steve Jobs a personificat visul californian", apreciază Brown într-un comunicat.

"A spune că a fost influent este un eufemism. Inovaţiile sale au transformat industria, iar produsele pe care le-a conceput şi dezvoltat pentru piaţă au schimbat modul în care comunică întreaga lume", adaugă el.

"Dar, şi mai important, viziunea sa a ajutat să pună tehnologii puternice, altădată rezervate marilor întreprinderi sau statului, în mâinile consumatorului obişnuit", continuă el.

"Noi ne aflăm abia la începuturile exploatării creativităţii şi invenţiei pe care această democratizare a tehnologiei a făcut-o posibilă", afirmă Brown.

Steve Jobs era un "vizionar californian unic în felul său şi era normal ca noi să marcăm această zi (16 octombrie 2011) în onoarea vieţii şi realizărilor sale. El a încarnat spiritul unui stat (California) pe care lumea înteagă îl priveşte cu dorinţă, pentru a afla ce rezervă viitorul", conchide guvernatorul.

Steve Jobs, decedat la 5 octombrie la vârsta de 56 de ani, lupta de mai mulţi ani împotriva cancerului.

Un omagiu privat în memoria sa urma să fie organizat duminică de către soţia acestuia la universitatea californiană Stanford, în Silicon Valley, la sud de San Francisco, potrivit presei locale. Grupul informatic a precizat că evenimentul este strict privat şi că presa nu are acces la el.

Invitaţiile au fost trimise de colectivul Emerson, o asociaţie de caritate fondată de Laurene Powell Jobs, văduva lui Steve Jobs.

O altă ceremonie omagială, destinată angajaţilor Apple, urmează să fie organizată la 19 octombrie, în amfiteatrul companiei, la Cupertino, tot în Silicon Valley.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici