Astronauţii chinezi au revenit pe Pământ după cea mai lungă misiune spaţială

Trei astronauţi chinezi s-au întors sâmbătă pe Pământ după 183 de zile petrecute în spaţiu, a raportat televiziunea de stat, completând cea mai lungă misiune spaţială cu echipaj a ţării până în prezent.

2937 afișări
Imaginea articolului Astronauţii chinezi au revenit pe Pământ după cea mai lungă misiune spaţială

Sursa Foto - China News Service/Wikipedia Commons

Trei astronauţi chinezi s-au întors sâmbătă pe Pământ după 183 de zile petrecute în spaţiu, a raportat televiziunea de stat, completând cea mai lungă misiune spaţială cu echipaj a ţării până în prezent.

Astronauţii au aterizat la nouă ore după ce au părăsit un modul cheie al primei staţii spaţiale din China, transmite Reuters

În timp ce se aflau pe orbită, astronauţii misiunii Shenzhou-13 au preluat controlul manual în modulul Tianhe.

După lansarea lor în octombrie, astronauţii  Zhai Zhigang, Ye Guangfu şi Wang Yaping  au petrecut 183 de zile în spaţiu, completând a cincea din 11 misiuni necesare pentru a finaliza staţia spaţială până la sfârşitul anului.

Având interdicţie de la Statele Unite de a participa la Staţia Spaţială Internaţională  pe orbită, China a petrecut ultimul deceniu dezvoltând tehnologii pentru a-şi construi propria staţie spaţială. 

China, care îşi propune să devină o putere spaţială până în 2030, a lansat cu succes sonde pentru a explora Marte şi a devenit prima ţară care a trimis o navă spaţială pe faţa ascunsă a Lunii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici