Astronauţii se confruntă cu o scurgere de aer pe Staţia Spaţială Internaţională

Astronauţii de pe staţia spaţială internaţională trebuie să se ocupe de o scurgere de aer care ar fi rezultat în urma coliziunii cu un fragment de meteorit care a zburat prin spaţiu cu o viteză foarte mare, informează BBC.

2357 afișări
Imaginea articolului Astronauţii se confruntă cu o scurgere de aer pe Staţia Spaţială Internaţională

Astronauţii se confruntă cu o scurgere de aer pe Staţia Spaţială Internaţională

A fost găsită o mică gaură la o capsulă care a fost folosită pentru a trimite un nou echipaj într-o misiune la 400 km deasupra Pământului în iunie.

Se crede că daunele au fost cauzate de impactul unui fragment stâncos de mare viteză care zbura prin spaţiu.

Misiunile de control din Houston, Texas şi din capitala Rusiei, Moscova, spun că cei şase membri ai echipajului nu se află în pericol.

Impactul cu meteoroizii de mici dimensiuni reprezintă o ameninţare permanentă pentru orbitele platformei care au fost construite pentru a rezista bombardamentului constant cauzat de fragmentele de praf care se mişcă deasupra Pământului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici