Atac comis pe un teren de volei din Pakistan, soldat cu cel puţin 93 de victime

Cel puţin 93 de persoane au murit vineri în Pakistan, după ce un atentator sinucigaş a detonat o maşină-capcană pe un teren de sport, unde se desfăşura un meci de volei, a anunţat sâmbătă poliţia locală.

30 afișări
Imaginea articolului Atac comis pe un teren de volei din Pakistan, soldat cu cel puţin 93 de victime

Atac comis vineri pe un teren de volei din Pakistan, soldat cu cel puţin 93 de victime (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un bilanţ anterior indica moartea a 88 de persoane şi rănirea altor 37.

"Alte cinci persoane au murit în timpul nopţii la spitalul public din Lakki Marwat, ceea ce creşte bilanţul la 93 de morţi", a declarat comandantul poliţiei locale.

Atacul, comis la Shah Hasan Khan, un sat aflat în apropierea graniţei cu Afganistanul, este unul dintre cele mai grave înregistrate în ultima perioadă în Pakistan, unde atentatele din ultimii doi ani şi jumătate s-au soldat cu moartea a peste 2.800 de persoane.

"Bilanţul a ajuns la 88 de morţi şi 37 de răniţi", a declarat comandantul poliţiei locale, Mohammad Ayoub Khan, precizând că printre victime se numără şase copii şi cinci membri ai forţelor de securitate. "Am recuperat toate trupurile aflate sub ruinele caselor şi clădirilor distruse", a adăugat el.

Districtul Bannu se află în apropierea zonelor tribale de la graniţa cu Afganistanul, unde armata pakistaneză luptă împotriva talibanilor aliaţi cu al-Qaida.

"Sătenii se pregăteau pentru începerea unui meci între două echipe din sat în momentul în care atacatorul a pătruns pe teren, la volanul unei maşini 4x4 pe care a aruncat-o în aer", a precizat Khan. Poliţia a anunţat că la meci asistau aproape 200 de persoane.

Circa 20 de locuinţe aflate lângă terenul de volei s-au prăbuşit, iar printre victime se numără şi patru membri ai unei unităţi paramilitare.

Khan a declarat că autorităţile din sat nu au capacitatea de a face faţă situaţiei. "Clinica locală nu are nici un medic. Sătenii au transportat victimele, cu maşinile lor, la spitalul din oraşul Lakki Marwat", la circa 30 de kilometri, a adăugat el.

Poliţia locală îi acuză pe talibani pentru comiterea atentatului. "Am primit ameninţări din Miranshah", principalul oraş din provincia Waziristanul de Nord, unul dintre fiefurile militanţilor, a declarat un reprezentant al autorităţilor locale.

Conform noului bilanţ, atentatul de vineri este cel de-al treilea cel mai grav înregistrat în Pakistan, după cel din 18 octombrie 2007 de la Karachi, soldat cu 139 de victime, şi cel comis la 28 octombrie 2009 într-o piaţă aglomerată din Peshawar, soldat cu cel puţin 118 victime.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici