Atac cu drone asupra Ucrainei, respins

Kievul a suferit al cincilea atac aerian din această lună, din partea Rusiei. Sistemele de apărare antiaeriană au distrus toate dronele care se apropiau de capitală, au declarat miercuri oficiali militari ucraineni citaţi de Reuters.

951 afișări
Imaginea articolului Atac cu drone asupra Ucrainei, respins

Atac cu drone asupra Ucrainei, respins

Forţele aeriene ucrainene au declarat că sistemele de apărare aeriană au distrus 18 din cele 19 drone de atac lansate spre Kiev, Odesa, Herson şi alte regiuni din Ucraina.

Nu este clar câte au fost distruse asupra Kievului.

"Potrivit informaţiilor preliminare, nu au existat victime sau pagube în capitală", a declarat Serhiy Popko, şeful administraţiei militare din Kiev.

Forţele aeriene ucrainene adaugă că Rusia a atacat regiunea Harkov, în est, cu două rachete ghidate. Nu s-au înregistrat victime în urma atacului.

Biroul procurorului ucrainean a declarat miercuri că 9 persoane, inclusiv 4 copii, au fost rănite în urma unui atac cu drone ruseşti efectuat în cursul nopţii asupra oraşului ucrainean Herson din sudul ţării.

"Până în prezent, 8 locuitori au fost raportaţi ca fiind răniţi, inclusiv 4 copii mici. Obiecte civile şi clădiri rezidenţiale au fost avariate", au precizat procurorii într-un comunicat.

Rusia a început să atace infrastructura energetică, militară şi de transport din Ucraina în regiuni aflate departe de linia frontului în octombrie 2022, la şase luni după ce trupele Moscovei au eşuat să preia controlul asupra Kievului şi s-au retras în estul şi sudul Ucrainei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici