Atac eşuat al piraţilor asupra unei nave la bordul căreia se aflau doi români

O navă cargo italiană, având la bord inclusiv doi marinari români, a fost vizată de un atac al piraţilor somalezi, care însă a eşuat, la aproximativ 500 de kilometri sud-est de Mogadiscio, relatează presa italiană.

86 afișări
Imaginea articolului Atac eşuat al piraţilor asupra unei nave la bordul căreia se aflau doi români

Atac eşuat al piraţilor asupra unei nave la bordul căreia se aflau doi români (Imagine: www.repubblica.it)

Potrivit ediţiei online a ziarului La Repubblica, nava Jolly Smeraldo, sub pavilion italian, a fost atacată miercuri la prânz, în largul coastelor somaleze. Echipajul a observat că de navă se apropia o ambarcaţiune suspectă, având la bord cel puţin cinci persoane. Iniţial, piraţii au tras focuri de avertisment, dar, văzând că nava italiană încearcă să îi evite, au deschis focul spre aceasta.

Nava Jolly Smeraldo aparţine armatorului genovez Ignazio Messina & C. şi, potrivit ediţiei electronice a revistei Nautica e TrasPorti, are un echipaj de 23 de membri - 13 italieni, doi români, un rus şi şapte ucraineni.

Nava italiană a reuşit să evite capturarea de către piraţi, iar niciunul dintre membrii echipajului nu a fost rănit în atac.

În momentul atacului, nava cargo Jolly Smeraldo se deplasa dinspre Mombasa (Kenya) spre portul saudit Jeddah.

Piraţii somalezi deţin, din 11 aprilie, remorcherul italian Buccaneer, cu un echipaj format din zece italieni, cinci români şi un croat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici