VIDEO Atac în centrul oraşului Trier: O maşină a intrat cu viteză într-un grup de pietoni. Cel puţin cinci victime, între care şi un copil

  • O maşină a intrat cu viteză printre pietonii din centrul oraşului german Trier.
  • În urma incidentului, cel puţin cinvi persoane au decedat, iar alte 15 au fost rănite.
  • Printre victime se află şi un copil.
  • Poliţia a anunţat că şoferul vehiculului a fost reţinut.
  • Autorităţile germane nu cunosc încă motivul incidentului rutier din Trier
5618 afișări
Imaginea articolului VIDEO Atac în centrul oraşului Trier: O maşină a intrat cu viteză într-un grup de pietoni. Cel puţin cinci victime, între care şi un copil

FOTO: Facebook Valentin Mocanu

O maşină a intrat cu viteză printre pietonii din centrul oraşului Trier, situat în sud-vestul Germaniei. Potrivit primelor informaţii, autoturismul venea dinspre monumentul roman Porta negra, îndreptându-se către zona unde, în mod obişnuit, are loc Târgul de Crăciun.

Poliţia a anunţat că şoferul vehiculului a fost reţinut, iar circulaţia în zona respectivă a fost restricţionată.

UPDATE Primele informaţii indicau un mort şi mai mulţi răniţi. Ulterior, primarul din Trier, Wolfram Leibe, a declarat că cel puţin două persoane au fost ucise şi alte zece rănite. Acesta este aşteptat să susţină o conferinţă de presă în curând.

În urma incidentului, magazinele din Fleischstraße închid uşile, iar oamenii sunt în lacrimi, potrivit Volksfreund. Un martor ocular a raportat că un Range Rover de culoare gri închis a trecut prin Brotstraße cu viteză mare. Oamenii au fost aruncaţi prin aer, povesteşte el.

O sursă apropiată a postului de televiziune german RTL spune că o şcoală din cartier este blocată şi respectă protocoalele în scenariul unui posibil atac terorist. Părinţii elevilor de la Ausonius-Grundschule au fost chemaţi să-şi ia copiii, deoarece acestora nu li s-ar permite să meargă singuri acasă.

UPDATE Şoferul este un bărbat în vârstă de 51 de ani, din districtul Trier-Saarburg.

Primarul Wolfram Leibe a plâns în cadrul primei conferinţe de presă în urma incidentului. Leibe s-a declarat extrem de afectat de priveliştea cutremurătoare de la faţa locului, amintindu-şi de pantoful sport care i-a aparţinut uneia dintre victime şi care zăcea acum, azvârlit pe trotuar.

Conform informaţiilor oferite de FOCUS Online, există indicii care indică prezenţa mai multor persoane în autoturism. Până acum, poliţia a raportat o singură arestare.

UPDATE După cum relatează ziarul local „Volksfreund”, numărul deceselor a crescut acum la patru (informaţia nu a fost confirmată oficial). Poliţia a transmis că printre victime se află şi un copil.

UPDATE Autorităţile germane nu cunosc încă motivul incidentului rutier din Trier.

UPDATE "Potrivit bilanţului actual, au murit patru persoane. Altele au fost rănite, unele fiind în stare gravă", a declarat marţi seară Roger Lewentz, ministrul de Interne din landul german Rheinland-Pfalz.

Poliţia din orăşelul Trier a comunicat că bilanţul actual este de patru morţi, inclusiv un copil în vârstă de nouă ani, şi 15 răniţi, unii fiind în stare gravă.

UPDATE Bilanţul incidentului rutier din orăşelul german Trier este de cinci morţi şi 15 răniţi. Anchetatorii încearcă să afle circumstanţele în care un vehicul a lovit grupul de pietoni. Printre ipotezele luate în calcul de anchetatori se numără cea a unui act comis de o persoană cu afecţiuni mentale.

Au apărut şi primele imagini de la faţa locului, unele dintre ele distribuite chiar de cetăţeni români aflaţi în Trier, pe grupul de Facebook dedicat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici