Atac rasist la adresa lui Bubba Wallace, singurul pilot de culoare din NASCAR

  • Bubba Wallace a găsit un ştreang atârnat în garajul echipei sale
  • Incidentul a avut loc în timpul unei curse din Alabama
  • Bubba Wallace: "Acest act de rasism şi ură mă întristează foarte tare"
673 afișări
Imaginea articolului Atac rasist la adresa lui Bubba Wallace, singurul pilot de culoare din NASCAR

Atac rasist la adresa lui Bubba Wallace, singurul pilot de culoare din NASCAR

Credeai că scandalurile legate de rasism s-au încheiat? Ei bine, nu! Bubba Wallace, singurul pilot de culoare din NASCAR, a descoperit în timpul cursei din Alabama un ştreang atârnat în garajul echipei sale. Bubba Wallace şi-a inscripţionat pe maşină mesajul Black Lives Matter. De asemenea, pilotul a demarat o campanie prin care cere eliminarea steagului confederat, considerat un simbol al rasismului. 

 
"Acest act de rasism şi ură mă întristează foarte tare şi este o amintire dureroasă a faptului că mai avem multe de învăţat ca societate şi că trebuie să luptăm cu înverşunare împotriva rasismului. 
[...] Nu vom fi intimidaţi de acţiunile reprobabile ale celor care vor să răspândească ura. Aşa cum îmi spunea şi mama: <<Vor doar să te sperie>>. Acest act nu mă face să dau înapoi. Voi continua să îmi susţin cu mândrie ideile în care cred", a fost mesajul lui Bubba Wallace de pe conturile de socializare. 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici