Atac rusesc asupra oraşului Gori

Oraşul georgian Gori este atacat "masiv" de artileria şi aviaţia ruse, iar trupele terestre pregătesc un asalt asupra oraşului, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Ministerului georgian de Interne, Şota Utaşvili.

276 afișări
Imaginea articolului Atac rusesc asupra oraşului Gori

Atac rusesc asupra oraşului Gori

"Au avut loc bombardamente masive la Gori în cursul serii (de duminică - n.red.), iar acum primim informaţii privind un atac iminent al tancurilor ruseşti", a adăugat el.

"Gori este bombardat masiv din aer, dar şi cu artileria", a precizat Utaşvili, afirmând că forţele georgiene au răspuns deschizând focul asupra poziţiilor ruse.

Gori este cel mai mare oraş georgian situat în apropierea regiunii separatiste Osetia de Sud, unde forţele ruse şi cele georgiene sunt implicate în confruntări armate de mai multe zile.

Preşedintele georgian, Mihail Saakaşvili, declarase duminică după-amiază că tancurile ruseşti se află pe teritoriul Georgiei, în afara Osetiei de Sud. Întrebat dacă tancurile ruse se află în afara regiunii separatiste, el a răspuns, într-o conferinţă de presă: "Categoric (...) sunt departe de Osetia de Sud".

Secretarul Consiliului de Securitate georgian, Aleksandr Lomaia, declarase, în cursul zilei, că forţele ruse se îndreaptă spre sud, iar trupele georgiene sunt poziţionate pentru a apăra oraşul Gori.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici