Atac sângeros în timpul protestelor din Bagdad. Zeci de persoane ucise şi peste 100 de răniţi - VIDEO

Numărul morţilor în urma atacului armat de vineri seară din Bagdad, în apropiere de Piaţa Tahrir, principalul loc de întâlnire al protestatarilor irakieni, a crescut sâmbătă la 23, au anunţat surse din poliţie şi medicale, în cel mai sângeros incident care a lovit capitala în ultimele săptămâni.

996 afișări
Imaginea articolului Atac sângeros în timpul protestelor din Bagdad. Zeci de persoane ucise şi peste 100 de răniţi - VIDEO

Bilanţul în urma atacului armat din Bagdad se ridică la 23 de morţi şi peste 100 de răniţi

Peste 127 de persoane au fost rănite de focuri de armă şi înjunghieri, care vizează protestatarii antiguvernamentali din apropierea Pieţei Tahrir, au declarat surse de poliţie şi medicale. Printre persoanele decedate se numără şi trei membri ai poliţiei.

Mii de irakieni au ocupat piaţa centrală şi trei poduri din apropiere, care duc la Zona Verde a oraşului săptămâni întregi, cerând dezrădăcinarea completă a sistemului politic actual.

Surse de securitate au informat că nu i-au putut identifica pe indivizii înarmaţi care au atacat protestatarii.

Incidentul a fost urmat de o altă intimidare la începutul zilei de sâmbătă, în timp ce bărbaţi înarmaţi necunoscuţi au condus un convoi pe strada principală de pe malul râului care duce spre Piaţa Tahrir, trăgând o rafală de focuri de armă spre ei.

Martorii au declarat că indivizi puternic înarmaţi şi mascaţi au cutreierat strada de lângă piaţă şi au încercat să înainteze în Piaţa Tahrir, dar au fost în cele din urmă întorşi la un punct de control al forţelor de securitate irakiene.

Acesta este cel mai violent atac din capitala irakiană din ultimele săptămâni. Atacul vine după anunţul făcut săptămâna trecută de premierul Adel Abdul Mahdi, care a demisionat din funcţie din cauza protestelor anti-guvernamentale din ultimele luni.

Cel puţin 400 de persoane au murit, iar alte 15.000 au fost rănite în cursul protestelor violente care durează în Irak de aproximativ două luni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
irak,
atac armat,
bilanţ

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici