Atacul armat de la liceul din SUA: Două eleve rănite se zbat între viaţă şi moarte

Două adolescente de 14 ani se zbăteau între viaţă şi moarte, sâmbătă, în cea de-a doua zi de la producerea unui incident armat într-un liceu din apropiere de Seattle soldat cu doi morţi, între care autorul atacului, şi patru răniţi, au anunţat surse medicale.

651 afișări
Imaginea articolului Atacul armat de la liceul din SUA: Două eleve rănite se zbat între viaţă şi moarte

Atacul armat de la liceul din SUA: Două eleve rănite se zbat între viaţă şi moarte (Imagine: CNN/Mediafax Foto)

Cele două liceene au fost rănite la nivelul capului şi au fost operate. "Umătoarele trei zile vor fi cruciale", a declarat Joanne Roberts, de la Providence Regional Medical Center, la aproximativ 50 de kilometri nord de Seattle, unde cele două paciente au fost spitalizate.

Un alt elev a fost atins de asemenea la nivelul capului şi se află în stare critică.

În cele din urmă, al patrulea rănit a fost atins la maxilar şi este în stare gravă. El are 15 ani.

Cei doi băieţi sunt îngrijiţi la Harborview Medical Center, un spital din zonă.

Atacul armat a fost comis de Jaylen Ray Fryberg, un elev de origine amerindiană ce juca în echipa de fotbal a liceului Marysville-Pilchuck, situat în statul Washington, în nord-vestul Statelor Unite, şi pe care prietenii săi îl descriu ca fiind "gentil" şi popular. El a acţionat singur şi s-a sinucis cu arma sa.

Arma pe care a folosit-o a fost obţinută în mod legal, a precizat poliţia. Ea a fost cumpărată de tatăl lui Jaylen Ray Fryberg, potrivit CNN.

Potrivit mai multor martori, incidentul armat a avut loc în cantina liceului.

Un elev a afirmat pentru Seattle Times că lui Jaylen Fryberg "îi plăcea o fată care nu voia să iasă cu el şi care făcea parte din persoanele asupra cărora a tras".

Poliţia încă nu a comentat aceste informaţii.

La fel ca în cazurile altor atacuri armate, numeroase voci au cerut în presa americană şi pe reţelele de socializare restricţii asupra vânzărilor de arme de foc.

Şeful poliţiei din Marysville s-a revoltat, de asemenea, în cursul unei conferinţe de presă, pe această temă. "Este timpul pentru a ne examina valorile (...) şi pentru a opri aceasta. (...) Este timpul pentru a acţiona", a afirmat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici