Atacul armat de la un azil din Statele Unite, soldat cu opt morţi

Opt persoane au fost ucise şi alte patru au fost rănite, dintre care un poliţist, în atacul armat comis duminică dimineaţă asupra unui azil din oraşul Carthage, din statul american North Carolina, potrivit autorităţilor şi presei locale.

19 afișări
Imaginea articolului Atacul armat de la un azil din Statele Unite, soldat cu opt morţi

Atacul armat de la un azil din Statele Unite, soldat cu opt morţi

"Un schimb de focuri a avut loc într-un azil şi am primit primele apeluri la ora 10.02", a declarat un reprezentant al serviciului de urgenţă al comitatului Moore din North Carolina, Scott Brooks.

Un prim bilanţ menţiona moartea a şase persoane şi rănirea a cel puţin patru.

Atacul a avut loc în oraşul Carthage asupra unui azil pentru bolnavii de Alzheimer, cu o capacitate de 90 de paturi, a declarat comandantul poliţiei din Carthage, Chris McKenzie, pentru televiziunea locală WRAL.

Atacatorul a fost rănit în schimbul de focuri şi a fost transportat la spitalul local alături de ceilalţi răniţi, a anunţat postul de televiziune WRAL.

Un poliţişt a fost rănit "dar se află într-o stare bună, staţionară", a menţionat Brooks.

Agresorul, care a fost identificat ca fiind Robert Stewart, în vârstă de 45 de ani, a fost arestat, au precizat autorităţile. Poliţia nu a precizat imediat mobilul acestui atac sau eventualele legături ale lui Stewart cu azilul.

Printre victime figurează un bărbat de 98 de ani, cinci octogenari (patru femei şi un bărbat), doi septuagenari şi o infirmieră, a menţionat în cadrul unei conferinţe de presă un oficial din cadrul poliţiei din Carthage.

Atacatorul a pătruns în clădire la ora 10.00 (18.00, ora României) şi a început să tragă, a afirmat şeful poliţiei pentru postul de televiziune WRAL.

"Am activat planul nostru de urgenţă când am fost preveniţi. Am închis spitalul ţinând cont de natura evenimentului", a explicat Emily Sloane.

Carthage este un orăşel din North Carolina, într-o regiune rurală unde locuiesc mai puţin de 2.000 de persoane.

În oraşele mici din Statele Unite au loc frecvent schimburi de focuri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici