Atacul de la Capitoliu. Senatul a publicat un raport care arată mai multe breşe de Securitate

  • Senatul American a făcut public un raport care arată mai multe breşe de Securitate.
  • Pentagonul ar fi stat pe planificare ore în şir, în vreme ce poliţiştii erau agresaţi.
  • Raportul vorbeşte despre probleme logistice ale poliţiei Capitoliului.
221 afișări
Imaginea articolului Atacul de la Capitoliu. Senatul a publicat un raport care arată mai multe breşe de Securitate

Atacul de la Capitoliu. Senatul a publicat un raport care arată mai multe breşe de Securitate

Senatul american a publicat un raport care arată cum a fost posibil asaltul de la Capitoliu.

Patru oameni au murit în încleştările dintre poliţie şi susţinătorii lui Trump. 14 poliţişti au fost răniţi. Unul a murit la câteva ore de la atac.

Cum a fost posibil să se întâmple asta în cea mai puternică democraţie a lumii arată raportul Senatului.

„Am văzut că a existat cu siguranţă o defecţiune în comunicarea între serviciile de informaţii atât în ceea ce priveşte poliţia Capitolului, dar şi în ceea ce priveşte serviciile mai largi, care ar fi trebuit să lanseze un avertisment autorităţilor locale cu privire la potenţialul de violenţă care ar fi urmat pe 6 ianuarie”, a spus preşedintele Comisiei pentru Securitate internă şi Afaceri Guvernamentale, Gary Peters. 

Comunicarea precară nu a fost singura problemă. Un alt aspect pe care îl subliniază acest raport este pregătirea poliţiştilor.

Există mărturii ale poliţiştilor care au fost răniţi atunci când au intervenit şi care spun că în acel haos, ei nu au fost coordonaţi de nimeni.

„Raportul conţine 20 de recomandări care trebuie aplicate cât mai repede. Acesta a şi fost scopul acestei investigaţii, dar, de asemenea, analizează ce a motivat aceste grupuri de indivizi să meargă acolo cu o intenţie atât de ostilă.”, a mai spus Gary Peters.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici