Atacul de la Nisa. Autorul este un tunisian care a ajuns în Hexagon la începutul lunii octombrie. / Franţa, mesaj de pace pentru musulmani

  • Atacatorul cu cuţit de la Nisa, care a ucis trei persoane, este un tunisian de 21 de ani.
  • El a ajuns în Europa prin insula italiană Lampedusa la sfârşitul lunii septembrie.
  • Bărbatul se numeşte Brahim Aoussaoui, a ajuns în Franţa la începutul lunii octombrie şi nu a solicitat azil în Hexagon.
3858 afișări
Imaginea articolului Atacul de la Nisa. Autorul este un tunisian care a ajuns în Hexagon la începutul lunii octombrie. / Franţa, mesaj de pace pentru musulmani

Profimedia

Atacatorul cu cuţit care a ucis trei persoane joi în bazilica Notre-Dame din Nisa, este un tunisian de 21 de ani care a ajuns în Europa prin insula italiană Lampedusa la sfârşitul lunii septembrie, relatează Le Figaro.
 
El a fost băgat în carantină de autorităţile italiene înainte de a fi obligat să părăsească teritoriul italian. 
 
Bărbatul se numeşte Brahim Aoussaoui, a ajuns în Franţa la începutul lunii octombrie şi nu a solicitat azil în Hexagon. 
 
Atacul de la Nisa: trei persoane au fost ucise
 
Atacul a avut loc la 8:30 dimineaţa. Tânărul a intrat în biserică cu o sacoşă plină de cuţite şi a ucis trei persoane: o femeie de 70 de ani, a fost decapitată, un bărbat de 45 de ani, angajat al bisericii, căruia i-a fost tăiat gâtul, şi o femeie de 30 de ani, care a fost înjunghiată de mai multe ori şi a murit din cauza rănilor într-un bar din apropierea bisericii.  
 
În timpul atacului, autorul a strigat Allah Akbar.
 
La doar câteva ore, în Avignon, un bărbat înarmat cu un cuţit a încercat să atace poliţiştii pe o stradă. Acesta a fost împuşcat şi a murit.
 
Tot joi dimineaţă, un cetăţean saudit a înjunghiat un membru al pazei la Consulatul francez din Jeddah.
 
Franţa lansează un „mesaj de pace pentru lumea musulmană”
 
Ministrul francez al Afacerilor Externe, Jean-Yves Le Drian, a lansat joi, 29 octombrie, un „mesaj de pace pentru lumea musulmană”, subliniind că Franţa este „ţara toleranţei,” nu a „dispreţului sau respingerii”.
 
„Nu ascultaţi voci care încearcă să stârnească neîncredere. Nu vă lăsaţi prinşi în excesele unei minorităţi de manipulatori,” a spus ministrul, potrivit Le Figaro.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici