ATACUL din Nairobi: Poliţia kenyană deţine cinci suspecţi în cazul atacului împotriva centrului comercial Westgate

Poliţia kenyană deţine cinci suspecţi în cazul atacului islamist împotriva centrului comercial Westgate din Nairobi, comis pe 21 septembrie, însă preferă să examineze un schimb de SMS-uri înainte de a-i deferi în faţa justiţiei, a anunţat marţi un oficial din cadrul poliţiei.

68 afișări
Imaginea articolului ATACUL din Nairobi: Poliţia kenyană deţine cinci suspecţi în cazul atacului împotriva centrului comercial Westgate

ATACUL din Nairobi: Poliţia kenyană deţine cinci suspecţi în cazul atacului împotriva centrului comercial Westgate

"Există diferite întrebări care necesită o anchetă aprofundată", a declarat Ndegwa Muhoro, şeful Serviciului de Investigaţii Criminale al poliţiei kenyene, în cursul unei conferinţe de presă.

"Ne-am fi dorit să deferim ieri cinci (presupuşi) terorişti în faţa unui tribunal, dar am decis să examinăm înainte de toate un schimb de SMS-uri care a avut loc pe 17 septembrie", cu patru zile înainte de atac, a explicat el, fără să ofere alte precizări.

Pentru moment, ancheta a stabilit existenţa unui "apel telefonic spre Norvegia pe parcursul atacului" de la Westgate, a continuat Muhoro, fără să spună mai multe.

Totodată, el a anunţat că poliţia kenyană a fost ajutată de Interpol în efectuarea anchetei, "mai ales pentru examinarea a patru cadavre care ar aparţine unor atacatori".

Atacul împotriva centrului comercial Westgate din Nairobi s-a soldat cu 67 de morţi şi aproximativ 20 de dispăruţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici