Atacul terorist de la Moscova. Ce se ştie până acum despre atacul în care au murit zeci de oameni şi sute au fost răniţi

Cel puţin 93 de persoane au murit şi peste 140 au fost rănite după ce bărbaţi înarmaţi au deschis focul la un concert rock la o sală de concerte într-o suburbie a Moscovei, vineri seara.

388 afișări
Imaginea articolului Atacul terorist de la Moscova. Ce se ştie până acum despre atacul în care au murit zeci de oameni şi sute au fost răniţi

Atacul terorsit de la Moscova. Ce se sţie până acum despre atacul în care au murit zeci de oameni şi sute au fost răniţi

Ce se ştie pâna acum despre atacul de la Moscova

  • Cel puţin 93 de persoane au murit şi peste 140 au fost rănite după ce bărbaţi înarmaţi au deschis focul la un concert rock la sala de concerte Crocus, într-o suburbie a Moscovei, vineri seara.
  • Comitetul rus de anchetă a declarat că, potrivit concluziilor sale preliminare, teroriştii au folosit arme automate şi lichid inflamabil pentru a declanşa un incendiu.
  • Patru persoane direct implicate în atac se numără printre cele 11 arestate, a anunţat în această dimineaţă şeful securităţii ruse.
  • Statele Unite spun că este credibil faptul că în spatele atacului s-ar putea afla o filială a grupării Stat Islamic, după ce gruparea a revendicat catacul.
  • De asemenea, Casa Albă spune că a avertizat Rusia cu privire la un potenţial atac asupra unor "adunări mari" la Moscova la începutul acestei luni. Rusia nu a făcut niciun comentariu
  • Ucraina - aflată în prezent în război cu Rusia - a negat orice implicare
  • Kremlinul spune că Putin a fost informat despre cele întâmplate - el nu s-a adresat direct naţiunii, dar, potrivit unui adjunct, le-a urat celor răniţi o recuperare rapidă
  • Securitatea s-a înăsprit în întreaga Rusie, iar evenimentele au fost anulate în timp ce garda naţională a ţării îi caută pe cei implicaţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici