Atacuri cu rachete asupra oraşelor Kramatorsk şi Sloviansk din estul Ucrainei. Există victime

  • Atacuri cu rachete asupra oraşelor ucrainene Kramatorsk şi Sloviansk s-au lăsat cu victime, joi.
  • "Rămâneţi în adăposturi, pericolul nu a trecut", avertizează primarul din Kramatorsk.
1017 afișări
Imaginea articolului Atacuri cu rachete asupra oraşelor Kramatorsk şi Sloviansk din estul Ucrainei. Există victime

Forţele ruseşti au lansat joi rachete asupra centrului oraşului Kramatorsk din estul Ucrainei în cadrul unui atac aerian, provocând victime, a declarat primarul oraşului, conform Reuters.

"Lovitură aeriană cu rachete asupra părţilor centrale din Kramatorsk, există victime", a scris primarul Oleksandr Goncharenko pe Facebook, fără a oferi detalii despre victime: "Rămâneţi în adăposturi, pericolul nu a trecut".

Ucraina a declarat că se aşteaptă ca Kramatorsk, în regiunea Doneţk, să se numere printre principalele ţinte ale forţelor ruseşti, după ce acestea au capturat duminică oraşul Lisiciansk, în regiunea vecină Lugansk.

Pe de altă parte, Vadim Liakh, primarul din Sloviansk, a declarat tot joi că oraşul a fost, de asemenea, sub un tir de atacuri. El a spus că unii locuitori au fost răniţi, dar nu a dat detalii despre victime.

Rusia, care a invadat Ucraina la 24 februarie, nu a comentat imediat situaţia din Kramatorsk sau Sloviansk, însă anterior a negat că a ţintit în mod deliberat civili.

După ce şi-a consolidat efectiv controlul total asupra regiunii Lugansk, Moscova a precizat că plănuieşte să captureze părţi din regiunea Doneţk pe care forţele sale nu le-au cucerit încă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici